Akan Datang!

Tuesday, March 12, 2013

Pihak Berkuasa Mula Mengambil Tindakan Terhadap Laman Perkongsian Fail Berhakcipta

Sejak beberapa tahun yang lepas, pihak berkuasa telah mengambil tindakan dengan mematikan akses kepada beberapa laman perkongsian, dan kini kelihatan beberapa laman tempatan turut hadir dibawah pemerhatian pihak mereka. 

Daripada apa yang dilaporkan oleh Hollywood Reporter, seorang belia berusia 27-tahun dikatakan telah ditahan disebabkan perkongsian pautan muat-turun fail-fail berhakcipta pada laman SYOK.org. Ia turut dikatakan belia tersebut berkemungkinan adalah salah seorang pentadbir di laman SYOK.org yang sedia mempunyai ratusan ribu pengguna. 

Pada laman SYOK.org hari ini, ia kelihatan pentadbirnya telah pun membuang forum khas untuk perkongsian digital, dan sebaliknya mengubah arah tuju kepada bentuk perbincangan dan komuniti. - Amanznetwork


p/s: setakat artikel ini dikongsi, Teamaryzs mula ambil tindakan untuk invite only 200 orang sahaja (lihat sini), teamhanna sudah down dan laman jieazz tidak dapat dilayari lagi.

No comments:

Review: It (2017)

Tahun Terbit | 2017 Pengarah | Andy Muschietti Pelakon | Bill Skarsgard, Jeremy Ray Taylor, Sophia Lillis Ketika menonton The Da...