Monday, October 10, 2016

7 Perkara Menarik Dalam Trailer 'Desolasi"


Trailer filem terbaru Syafiq Yusof telah diterbitkan. Apa yang aku dapat simpulkan, trailernya sangat meyakinkan. Ianya bermula dengan scene-scene biasa yang sangat-sangat tipikal. Tapi, semakin trailer itu bergerak ke pengakhiran, banyak teka-teki yang mula terbuka dalam trailer. Jika anda jenis yang tak perasan benda-benda penting dalam trailer ini, ini ialah beberapa perkara yang korang patut beri perhatian.

1. Syamsul Yusof seorang pelukis jalanan

2. Hidupnya kacau, dan dia memohon untuk kehidupan yang lebih baik.


3. Watak Syamsul Yusof berada di dalam dunia yang mana dia bersendirian dan tiada manusia lain selain dirinya sahaja


4. Syamsul Yusof bersuka ria dengan 'memusnahkan' dunianya sendiri




5. Siapakah perempuan ini?? Adakah ini semua mimpi atau realiti?



6. Kau rasa, betul ke Syamsul Yusof ni bersendirian dalam satu dunianya? Atau ianya seperti dunia fantasi, mungkin disebabkan oleh ujian sains, mungkin.



7. T-rex di Kuala Lumpur! Mimpi atau fantasi



Ohsem kan? Memang karya Syafiq Yusof sangat-sangat out-of-box. Memang tak sabar-sabar nak tonton filem ni pada 8 Disember 2016. Korang boleh tonton trailer filem Desolasi di bawah:







1 comment:

p_nk said...

haha,t-rex beli dari syarikat filem luar, tapi yang sempoi orang yang animate tu malaysia kita, boik viper!