Akan Datang!

Friday, September 9, 2011

Sneak Peek: Ombak Rindu


Filem yang diadaptasikan daripada novel Ombak Rindu ini mengisahkan tentang perjalanan cinta dua insan, Izzah dan Hariz dari dua dunia yang berbezadan mereka terpaksa menempuh pelbagai rintangan sebelum menemui kebahagiaan. Izzah adalah gadis kampung yang telah dijual oleh bapa saudaranya kepada sebuah kelab hiburan di K.L untuk dijadikan pelacur. Seorang pemuda, Hariz anak Datuk Sufiah, pemilik empayar perniagaan SUFIAH CEMERLANG telah membeli Izzah dari pemilik kelab tersebut untuk dijadikan perempuan simpanan, namun Izzah telah merayu Hariz supaya menikahinya untuk menghalalkan hubungan mereka.Hariz setuju dengan syarat Izzah tidak menuntut sebarang hak sebagai isteri. Namun selepas itu, Hariz yang kasar dan panas baran telah jatuh cinta dengan Izzah yang penuh dengan kelembutan. Hariz kemudian terpaksa menikahi Mila, kawan zaman persekolahannya setelah didesak oleh Datuk Sufiah dan Mila yang amat mencintainya. Semasa Hariz koma dihospital akibat kemalangan jalan raya, Datuk Sufiah telah menghalau Izzah keluar dari bungalow Hariz dan merampas telefon bimbit Izzah. Setelah keluar dari hospital, Datuk Sufiah memberitahu Hariz yang Izzah telah menjalani hubungan dengan lelaki lain. (sumber: http://www.sinemamalaysia.com.my/film/info/?id=Ombak_Rindu_1064)

Ombak Rindu sebuah filem arahan Osman Ali (Cun, Anak Halal, Puaka Tebing Biru) dan dibintangi Aaron Aziz, Lisa Surihani, Maya Karin, Bront Palarae. Daripada penerbit Lagenda Budak Setan, Sharad Sharan. Akan datang!

p/s: first time tengok Maya Karin bertudung...

4 comments:

azwa amani said...

cter ni mesti best..

Hans said...

aku tak baca lagi novel nya
nak baca ke atau terus tgok film?
rasa2 ko camner

nureenina said...

mesti best! ayunyer maya karin~

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

sdg mencari novel ini untuk dibaca! mesti best kan tonton filemnya.

Review: Kingsman 2 - The Golden Circle (2017)

Tahun Terbit | 2017 Pengarah | Matthew Vaughn Pelakon | Colin Firth, Taron Egerton, Julianne Moore, Halle Berry Tak banyak filem ...