Thursday, June 9, 2011

SKMM/MCMC Bakal Sekat 10 Website Filesharing



10 website filesharing, terkecuali adalah MEDIAFIRE bakal diblock penggunaannya di Malaysia. Daripada sumber yang aku dengar, pihak SKMM/MCMC sudah mengarahkan kesemua ISP (Internet Service Provider) untuk memblock atau tindakan akan segera diambil. Walaupun beberapa laman itu masih boleh diakses, ianya akan diblock dari masa ke semasa. Setakat masa sekarang, dikhabarkan hanya P1 sahaja yang sudah mengikuti perintah SKMM/MCMC itu. ISP lain, mungkin selepas ini...

Kononnya, sebab ianya diblock adalah kerana berlakunya cetak rompak digital (download filem percuma). Namun, pada pandangan aku, kalau cetak rompak digital diblock, bagaimana pula dengan cetak rompak di pasar malam? Pasti akan berlambak kembali kan? Fikir fikirkan!

11 comments:

samizul.net said...

Waa, betulkah sumber ni? Confidential tu, hua3.. Fuhh lega MediaFire n 4Shared xmasuk senarai.. Kalau ISP xcepat2 buat macam P1, mungkinkah lesen upgrade ke 4G akan dilambat2kan jg? Persepsi ja, keh3..

samizul.net said...

Ohya, mohon izin Share di blog ya.. Kongsi gambar atas tu ja, ehe.. d(^^,)

OrAng_PeRLiS_mEnULiS said...

leh search di seach engine... perkara ini masih belum meluas diketahui

relevan said...

Sikit masa lagi Copy Paste punya cerita pun akan di block..hahaha! itu jam ramai yang terlentang hehe!

OrAng_PeRLiS_mEnULiS said...

haha... habis.. blogger pun berkurangan.. haha

Hans said...

habis blogger yg letak link download xleh cari makan
eekeke

- zuriey - said...

la ye ker..dah sekrang kan zaman teknologi bab cetak rompak ni memang payah nak bendung. lain lah kalau cd ori tu dijual murah macam cetak rompak.hehe

Izamir Ridzwan said...

kalau guna torrent..?? keh3... susah nk bendung kot

BRO_MONDAY said...

oram perlis menulis : pagi ni saja dah 2x ai tatap menda ni, baru jap tadi member email berkenaan ni,koh koh koh

p/s : mujur lah ai bukan kaki download...

Sky0ne said...

Alamak, kena cari sumber lain la nampaknya

EimaruSi|ence™ said...

nasib baik saya bukak kaki donlod.abes kat ne nak tengok movie percuma ek?