Thursday, January 20, 2011

Movie Mistake: Aku Masih Dara

Overall, filem ni okeyh pada awalnya. Penuh dengan 'khutbah khutbah mendidik' yang mungkin dicedok dari buku (sehinggakan hilang dialog realistik). Filem yang cuba mendidik, tetapi akhirnya menjadi skema sangat sangat. Watak Zack nampaknya separuh masak dan tak nampak perkembangannya. Lagi satu, musik scoringnye entah ape ape! Lemah, malas dan tak ada feel langsung. 'Syurga Cinta' lagi hebat scoringnya. Babak endingnya pulak lagilah entah ape ape. Zack tikam Firdaus di perut, but then Firdaus appears wearing bandage in his arm. Aik, sejak bila pulak dia patah tangan? Kalau nak tgk betul ke tak apa yang aku cakap ni, klik link di bawah...

http://goofspotonfilm.blogspot.com/2011/01/aku-masih-dara-2010.html

14 comments:

Fariehan Ibrahim [LBC] said...

adeh, nk kne try tgk nie. huhu! =)

Khumaera Ismail said...

seksi gila diowg dlm tu..huhuhu~

ishiko said...

huhuu... 2 pasal tiba-tiba patah tgn..
emm...emm... syurga cinta lg menyentuh..


http://ishikosworld.blogspot.com/2011/01/116-saya-nak-ke-saya-suka.html

n4dh!3r4 said...

btol btol.. part patah tgn tu mmg sgt tak logik.. tiba2 je.. kot la jatuh tergolek ke takpe gak.. huhu

selipar biru said...

hahahahaha..lawak gila yang pakaian dalam tuu

suichi said...

another fail movie lah kot..haha

♥ ieRa ♥ said...

sudah bace..tq for sharing..hehehe

spoil gak ek

mohd sasuke said...

caer lg suke citer syurga cinta..romantik skit..kih3

zih@n said...

sy pn pelik jg..siap tnya kat suami sy knapa ttba tgn dia patah plak..apa kena mgena dgn kena tikam kat perut...suami sy kta nti dia tnya kat pelakon tu...hehe.

yaa san said...

xsetuju sgt cta nih...byk kelemahan...xjga sensitip owg islam jgk...dh la seksi,,pegang quran..itu memang saya marah..huhu..

Mrdaha said...

Huh! filem fevret ni beb. barisan pelakon yang mantap cun melecun sexy habis la! kalau la aku jadi farid kamil tu.. perrrgghhh..

RuSh D said...

cite mcm nie ler ak mls nk tgk..hahaha

Gimi said...

gimi pun x fhm tapi rasa suma cite bab tikam perut ni suma balut tangan..
kena tya doktor la pasal apa...
tak fhm lagi satu, ashraf tu tgk 3 org seksi tu xde pe, tiba time tgk betis farah..lain lak jadinye..
apa pun suka time farah menangis time dgr mengaji tu

nohoho =) said...

tak best pun cite ni