Sunday, January 9, 2011

Facebook Takkan Offlinelah. Korang Kena Kencing!

"Bertenang semua, bertenang jangan bertendang", kata Mark Zuckenberg sewaktu mengadakan majlis kenduri doa selamat di rumah aku petang semalam.

Mesti sekarang ni korang sibuk untuk merisaukan satu perkara yang paling penting dalam hidup korang. Ape lagi kalau bukan Facebook. Kalau korang jalan2 jalan sekarang di blog2 orang lain, pastinya korang akan jumpa berita ini,

PALO ALTO, CA –Mark Zuckerberg announced that Facebook will be shut down in March. Managing the site has become too stressful.

“Facebook has gotten out of control,” said Zuckerberg in a press conference outside his Palo Alto office, “and the stress of managing this company has ruined my life. I need to put an end to all the madness.”

Zuckerberg went on to explain that starting March 15th, users will no longer be able to access their Facebook accounts.

“After March 15th the whole website shuts down,” said Avrat Humarthi, Vice President of Technical Affairs at Facebook. “So if you ever want to see your pictures again, I recommend you take them off the internet. You won’t be able to get them back once Facebook goes out of business.”

source: http://weeklyworldnews.com/headlines/27321/facebook-will-end-on-march-15th/

Aku pun awalnya gelabah jugak. Mau jer aku transfer semua gambar dalam Facebook ke dalam Photobucket ataupun apa apa jer tempat. Tetapi, setelah diselidiki, ianya ialah hoax (tipu helah) dan tak benar sekali pun. Weeklyworldnews ni sebenarnya page yang memuatkan berita komedi dan palsu untuk santai santai. Fikirkan, takkanlah Mark Zuckenberg tu bodoh! Kalau dia tu stress sangat nak handle Facebook, daripada shut downkan page tu, baik jual kepada orang lain. Web nilai juta kot, orang beli dapat untung. It just a hoax, so no need to be worry lah!


p/s: korang kena kencing!! aku pon, tapi sempat elak!! haha

5 comments:

-[miracle]- said...

kah3~
sibaik ta pecayaa.
gila ke hape nk tutp =="

MiszUna said...

ciss ..
baru je nak buat kenduri doa selamat ..
uwaaa !

Perspektif SYAH said...

baik tutup je..melalaikan..hehe

My MiRa said...

mira tak pernah percaya pun khabar angin macam ni....;)haish bikin suspen aje satu malaya...heheheh


salam kenal dari mira

amny.. said...

ad fb kew xde kew,sme je...

heheheheheh..;D