Friday, November 19, 2010

Punggung Pecah Kini... Buah Dada Pecah Nanti...

Dr Rozmey mahu anda tonton 'the making of... 2 alam'... gerenti pecah punggung..
(klik sini)

2 Alam, dengar macam gempak bangat. Banyak mungkin yang menantikan aku membuat review filem ini di sini. Tetapi, mungkin tidak barangkali. Mungkin demi menyahut sahutan beberapa rakan yang meminta aku review secara jujur filem ini, aku akan buat review style Goofspot yang mana menekankan aspek teknikal filem. Berapa banyak kesilapan dalam filem yang akan aku dapat dalam filem ini entahlah. Tetapi, selepas membaca review dari blogger2 lain yang mengatakan bahwa filem ini sebenarnya pecah punggung daripada pecah panggung, maka, inilah koleksi review2 dari blogger2 lain.


"2 Alam is a filthy, disgusting, boring, aimless, puny of a f-i-l-m. A disgrace of the highest order!"
(tontonfilem.blogspot.com)

"Mungkin filem ini sesuai untuk ditonton oleh bapok , pondan dan mak nyah"
(ausmelankolik.blogspot.com)

“Ia sama sekali tidak sesuai ditonton oleh golongan remaja kerana adegan-adegan di atas katil yang keterlaluan,” katanya. Ellyana turut berkata Dr. Rozmey akan mendapat kutipan RM40 juta sekiranya filem itu ditayangkan di pawagam “fantasinya”. “Saya rasa jika di campur dari 83 buah pawagam dengan pawagam-pawagam fantasinya, mungkin jumlah itu akan menepati sasaran,” katanya menyindir.
(harian metro dari jomss.blogspot)

Dr Rozmey sebenarnya takut dengan kritikan wartawan kerana dia bimbang filem dia tak laku.Tapi masa dalam panggung memang rasa macam nak pecah juga kepala melihat 2 Alam.Filem itu bagus kalau ia digarap dengan baik. Tetapi sayang, garapannya “hancus”. Pelakon baru yang memegang watak utama dalam filem itu juga tidak hebat berlakon. Kalau dah tak popular, jadi tak payahlah disebut namanya.
(Niezam - mstar)

Menonton filem 2 Alam umpama menyiksa minda dan yang paling mengejutkan ialah masih ada filem sebegini diterbitkan setelah pelbagai usaha dilakukan oleh pembikin filem tempatan menaikkan martabat filem melayu. Filem sebeginilah yang memburukkan nama industri filem tempatan dan mengembalikan tanggapan masyarakat bahawa filem buatan Malaysia adalah filem sampah.
(Meor Shariman - NST)

Sesiapa yang sanggup nak tengok 2 Alam -sedekahkanla saja duit tu pada makcik jual kerepek ke orang buta minta derma. Lebih puas
(klubkiddkl - Malay Mail)

Itupun lepas ni, Pamela Anderson pulak bakal dipinang untuk filem seterusnya. Dah '2 Alam' pecah punggung (butt-office), sah sah filem seterusnya bakal pecah buah dada (breast-office)...

jangan pandang lebih lebih.. kalau nak tgk lagi banyak..
ehem..
klik sini...

Bye!!!

20 comments:

husaynrazak said...

kte tgk dia leh pecah panggung ke x.. heehehe..

ain fathihah said...

haha. sengal.

IEPOV said...

adeeey teruk sangat ke filem tue??ak x tengok ag :P

saiful said...

bukan niat nak merendahkan filem melayu tapi sikap penerbitnya yg masuk bakul angkat sendiri yg buat ramai berbulu. Filem lak biasa2 je. xhebat mana pun.

Idalara said...

Dengar gak khabar2 mengatakan filem ni indah kabor rupa...cancel lah nk tguk

zmah said...

Sapa dah tengok...cerita lah kat akak..

* MissYaniAbdullah * said...

datuk ni xbrapa nak berul kot..
citer ntah apa2..
kawan2 sy sumer dok gebeng ckp xbest langsung..
menyesal p tgk.

ajdin said...

ajdin tak paham la...maklumlah belum cukup umur

izyan said...

aish..sana sini cakap pasal 2 alam ni
tapi sy blum tgk lagi..
berbaloi ke pergi tengok?

apik pehe said...

hahaha..dgr2 x pecah pon panggung..

Pirate said...

pirate xnak jd penyumbang statistik tue... hahahha

Cik Ekin said...

kalau filem tak bagus camna nak dapat pulangan berjuta2 kan?

erk? mesti nak amik pam anderson sbb aset dia. nak tarik penonton la katakan. haha :D

Aus MeLankoLik said...

hahaha, mase tgk trailer mmg best , skali pegi tgk kat wayang , hampeh , scene die typical gile ,

sambil tu , selang seli dgn flashback , bosan ah .

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

huahua
dr rozmey dr rozmey
tak tau nak ckp pe da

ShaLLeyShaLina said...

tgk Doraemon lagi bagus daaaaa..filem paling hancuss 2010

Wahida Nasution Thakhrim said...

tak akan tengok sebab tak minat cerita macam ni..

Notami said...

notami x pnh prcaya pon filem ni akan meletop mcm yg dikatakan..

Berries said...

Budget nak ciput..untung nak besar..org sebok wat film dia pn sebok gak nk wat..focus ajela kt ubat kurus tu je...talent wat film tkde laa dia tu

Lia3003 said...

cakap x serupa bikin.. huh

ku said...

aku tengok abg romzey ni pun aku dah tak lalu.....