Akan Datang!

Wednesday, November 24, 2010

Hantu Kak Limah Balik Rumah

Disember dan Januari ni, macam2 ada. 30 Disember kita ada Damping Malam daripada Ahmad Idham... dan 13 January 2011 ada Khurafat daripada Syamsul Yusof...Macam summer box-office lah pulak. Papepon, salute 2 our industry yang makin terbaeek.

Walaupun, 2 Alam tu mendapat kritikan, biarkan 'si luncai itu terjun dengan labunya'..

ok.. hari ni nak perkenalkan filem baru dari Mamat Khalid..Akhirnya, Kak Limah balik rumah jugak.

Sebelum ni aku sempat g tengok filem Mamat Khalid, Estet (baca review di sini). Pantas sungguh ye Mamat Khalid ni buat filem. Ish3!


Awie dan Cinta Kristalnya...

Kesinambungan filem ‘Zombi Kampung Pisang’ bakal diteruskan dengan ‘Hantu Kak Limah Balik Ke Rumah’. Masih mengekalkan genre komedi seram, filem ini bakal menampilkan kejutan demi kejutan.

Husin yang telah lama bekerja di Singapura mengambil keputusan balik ke kampung halamannya, Kampung Pisang. Apabila pulang ke rumahnya, Husin hairan melihat perangai pelik jiran sebelah rumahnya, Kak Limah yang langsung tidak bercakap dan rambut yang mengerbang semacam. Dia juga mengalami kejadian menakutkan ketika mahu tidur. Husin bergegas ke warung Pak Munawer, lalu menceritakan kepada orang-orang kampung yang mungkin Kak Limah sudah menjadi hantu. Abi Hurairah juga setuju dengan pendapat Husin kerana beliau juga mengalami peristiwa pelik ketika melihat Kak Limah di kawasan kubur. Pak Jabit yang memang bengang dengan Husin (kerana memutuskan ikatan kasih dengan anak gadisnya, Che Nin), menuduh Husin adalah pembawa nasib buruk kepada Kampung Pisang. Sebelum ini keadaan aman damai, sebaik sahaja Husin muncul, keadaan kembali kacau bilau.

Pak Abu mencadangkan agar mereka menyiasat apa yang berlaku sebenarnya. Beramai-ramai mereka ke rumah Kak Limah. Mereka menemui mayat Kak Limah yang hampir reput. Namun, setelah pengebumian jenazah Kak Limah, kampung mereka masih dihantui makhluk misteri di tengah-tengah malam.

Pelbagai bomoh dipanggil untuk menghalau hantu, malangnya tiada satupun bomoh yang berjaya menghalau hantu tersebut. Hantu apakah itu sebenarnya? Siapa yang berjaya menghurai misteri hantu Kak Limah tersebut? Temui jawapannya dalam ‘Hantu Kak Limah Pulang Ke Rumah’ (sinemaonline)Otaaak! Otaaaak! Otaaaaak!

BYE!

4 comments:

ahmad jo said...

mcm best je! hehe, 9 december tu.. hehhee!

Jey Yusuff said...

mesti best.. cerita yg ditungu2

a n a s t a s y e a said...

nie mesti tengok =)

Encik Bell (beLalaNG) said...

mcm best je....:D