Sunday, November 21, 2010

Dalam Seluar 2 Alam... Jom Teropong!

Akhirnya, terjumpa jugak review yang membandingkan pro and cont dalam filem Dr. Rozmey nih.

pro
- Pengajaran yang disampaikan walaupun ianya agak lame!
- Cara kawalan kamera yang patut dipuji.
- Editing yang boleh dipuji di sesetengah bahagian.
- Sound effect yang agak mantap.
- Pelakon baru yang hebat membawa watak masing-masing.

cont
- Satu perkara yang paling kami benci dan mampu membuatkan korang blah terus dari panggung wayang tu adalah flashback yang ada dalam cerita ni. Boleh dikatakan flashback scene-scene yang sama kerap sangat dilihat dan menutup segala yang menarik yang ada dalam cerita ini. Ianya juga dilatar-belakangkan dengan dua lagu iaitu Salam Terakhir dan juga Andai ku Tahu (nyanyian semula Amy Search dan Ramli Sarip). Ianya menjadikan filem ini TERAMAT-AMAT membosankan dan menjadi sebab utama kenapa filem ini dikatakan INDAH KHABAR DARI RUPA!
- Plot cerita memang merepek. Kejap bincang kahwin dengan orang lain, tiba-tiba masa kahwin dah dengan orang lain pula.
(sumber: oh artis)





lama-lama, berkenan pulak mahu menonton.. tapi, kekangan exam dan hal2 lain membantotkan tujuan aku...

poster filem 2 Alam yang menggunakan poster The Exorcism of Emily Rose sebagai latar... janganla kau buat macam ni lagi dalam filem Pamela Anderson tuh yer Dr Rozmey.. janganla biar Pamela yang belakon cite Melayu tu cakap, dalam loghat London... 'ini poster macam Baywatch!'...

Malu industri filem weyh!..

Psssttt!!!
Pamela Anderson nak tunjuk sesuatu kat korang.. mari klik meh.. betul aku x tipu... dia nak tunjuk barang dia...
(klik sini)

BYE

7 comments:

mera zati M.z said...

first cam tertarik gak nak tengok, tapi dah macam macam hal,, terbantut suda..haha tapi camne pun nak kena tengok dulu before cakap ape ape :)

♥ Nasiha Sakinah ♥ said...

ramai mencarut n memaki dengan bahasa yg sopan sal movie ni..agaga~
BG pun ciplak! target 40juta ye..
40juta rupiah la :P

MingMing said...

sebab tu jangan sekali2 berlagak..hampeh...huhu

misSbLurRy said...

ngeh,

xterpk aku nak layan cter nie...
baik layan cter hantu mak limah balik rumah....

ye la..kang x menang ffm akan dtg mrajuk lak kan

gabangaban said...

dia kata nak 40 juta...4 juta pon xdak la mcm nie...hahhaha

belog ni aku folo straihgt sampai dashboard

ASSOYFINGER67 said...

Tunggu 2 alam kat hariraya puasa tahun depan..huhu

Phosphorescent Beetle said...

dr.rozmey over confident and syok sendiri...dia ppt blaja dr kesilapan... takleh lg idop dlm denial...nak lawan ngn harry potter bagai...isk isk...