Saturday, June 5, 2010

Bagaimana Menceriakan Suami Yang Minat Bola!

Bola sepak bukan menjadi kegemaran aku. Walaupun aku ini seorang lelaki yang suka tengok filem sepak terajang (Ong Bak, Raging Phoenix dan len2), aku bukan born to be a footballer. Makanya, tidak ada satu naluri untuk aku berjaga malam setiap kali ada apa saja perlawanan bola sepak yang berlangsung pada tengah malam. Malam-malam aku akan seperti biasa, tiada sorak2 bola masuk gol. Hanya ada sorakan mimpi-mimpi indah menanti hari baru.

Mungkin bila ada Astro (even xde HD), boleh la layan2 yang repeat. Alah, x penting pun bende alah ni. Namun, sebab ini demam dunia punya pasal, aku update jugak lah siket2. Pedulikan sape nak menang, sape nak kalah. Ade aku kesah!

Papepon, aku suke juga World Cup bila tiba Anthem dia dipromote. So, wat sesape yang tertinggal atau tak pernah ikut serta dan tahu apa anthem2 yang telah dibuat each World Cup, aku tunjukkan 3 anthem yang ada sepanjang penganjuran World Cup!


Official 2002 World Cup Anthem: Korea
Anthem 2002 - Vangelis


Official 2006 World Cup Anthem: Germany
Celebrate The Day - Herbert Gronemeyer feat. Mariam & Amadou

dan...

Yang terbaru untuk musim ini. Mungkin ada yang dah tengok di YouTube, tapi mehlah aku bawakkan jugak buat kakak-kakak blogger yang tak minat bola tetapi ada suami yang kaki bola tu. Kot2 nanti suami tanya lagu anthem tahun ni ape tajuknyer, lehlah jugak jawab sikit-sikit. Entry ini juga buat abang-abang blogger yang tak minat bola tetapi ada isteri yang kaki bola. Juga, siapa saja yang tidak minat bola tapi ada kawan/sedara/atau siapa saja yang minat bola.Tapi, yang ni x bleh jawab soalan kubur tau!


Official 2010 World Cup Anthem: Africa
Wavin' Flag - K'naan & David Bisbal
(untuk download versi mp3 - klik sini)

Sekali dengan liriklah. Buat isteri2 yang nak support suami bejaga malam, leh nyanyi anthem ni pada waktu petang. Moga diorang tetido petang, dan senang jaga malam. Baru hati suami sejuk sket tengok isteri nyanyi lagu anthem tahun ni punye World Cup.


Official 2010 World Cup Anthem: Africa
Wavin' Flag - K'naan feat. Will.I.Am & David Guetta
(untuk download versi mp3 - klik sini)

Baiklah. Buat isteri2 ataupun siapa saja yang ada kawan yang minat bola, bersedia dengan demam ini! Ianya tiada ubat melainkan bola sebiji untuk dipegang, dan sebuah tv untuk menonton. Itu saje!

P/S: memandai je aku nasihat bini2 orang.. padahal aku ni kahwin pon lom.. ahaaha

2 comments:

mimi said...

singgh disini di pg minggu.tq

Raybond said...

huhu.. jom download jadual perlawanan waktu malaysia. worldcup 2010. so takkan ketinggalan dan boleh plan awl2.. =)

http://joe-the-ray.blogspot.com/2010/06/fifa-world-cup-2010.html