Saturday, March 13, 2010

Yahoo.. Mari Kita Gembira!!

Penat bersenam pagi tadi belum lagi habis. Kaki terasa kejang, tangan terasa macam nak putus (jangan)... kepala masih lagi mengulang-ulang record lagu Yahoo... dan jugak masih nampak bantal yang mahu direbahkan kepala ini. Namun, sbb terover excited dengan kejadian 13 Mac 2010 ni, aku gagahkan jugak nk update... even kepala aku berat gegiler...

Baiklah, mari kita mulakan. Untuk nak bagi jelas apa sebenarnya yang berlaku pada hari ni, mari aku perkenalkan semua geng2 senamrobik kumpulan kitorang.
Ni adalah geng senamrobik kumpulan 1. Terdiri dari orang2 yang gila2 nakal dan jugak berjiwa hyperaktif, kumpulan ini mula tertubuh selepas sume ahli dipaksa/terpaksa dan ada juga dgn rela hati masuk kursus senamrobik ni. Papepon, geng ini yg diangotai (ceewah) Zuhairi, Wak, Man, Tony, Steph, Farah, Oli, Ely, Noy, Sal n Jen ni memang havoc.

Hari ni, kumpulan kitorang menjadi grup first untuk praktikal senamrobik. Apepon, usaha kami selama 3 hari 2 malam akan sampai ke finalenya hari ni. Tq kat Farah meow2 sbb buat riben untuk mencantikkan koreografi. Maka, sebelum bermula langkah tari, macam2 laaaa dapat aku capture...
Instruktor high impact n medium impact kitorang, Tony. Selain 2, Ely bertindak untuk streching, Oli bertindak untuk warm up, aku sndri untuk funtime dan Steph, untuk cantuman lagu dan cooling down. Ni adalah aksi2 yang sempat dirakam sebelum sume menunjukkan persembahan di hadapan Puan Intan dan instruktor lain.
Selepas diberi motivasi ala2 peninju Mohamad Ali dan jugak Mike Tyson, maka bermulalah persembahan kitorang. Malangnye, aku x dapat upload persembahan. Ape yang penting, persembahan kitorang adalah yang paling ok setakat ni. Good job heh...

Persembahan grup kedua. Papepon, motivasi yang kitorang da best masih berada pada tahap dewa.
Ni persembahan grup seterusnya, kumpulan ketiga. Namun ada masalah teknikal, menyebabkan diorang terpaksa buat semula pada minggu seterusnya. Ape yg kitorang wat waktu ni, bergambar2... so.. layan je.. pic2 di bawah.

Selesai persmbahan ketiga, atas permintaan ramai, kitorang diberi kebenaran untuk buat semula step funtime. Bukan untuk markah ye, tapi sekadar suka2. Seronok sgt2 bila dapat respon dari Puan Intan sndri. Suke bila seorang instruktor terima step kita dan join skali buat pergerakan. Seperti kata Wak dan Hairi.. moga2 step funtime 2 akan jadi hit dan popular sepertimana step Poco2 dan seangkatan.

Pas habis, ape lagi.. blah dan lepak di mamak.
Bersedia pula untuk second performance. Mungkin minggu 13 atau 14. Semestinya cabaran seterusnya lagi susah... lagi susah.... lagi susah... lagi senang... tapi, best kan senamrobik..?? memang best.. x rugi...

SEKIAN... tunggu episod seterusnya....insyaallah

1 comment:

bubu253 said...

sume org wat y terbaek on dat day...
congratz ntok sume...
formation t kte wat y terbaek..
(",)