Sunday, December 13, 2009

P.O.V: Photoholic On Vacation (Part 3)

Lama jugak sblm aku nak pos entry terakhir chapter P.O.V aku ni ekh. Argh.. aku demam dan ngantok sbb ubat yang dimakan. Penangan ubat ni x leyh tahan dowh, tapi.. sake of blog aku gagahkan jugak untuk update chapter ni.

Ok.. next day of the trip, aku berpeluang g Melaka. Kira first time la aku g. Bukan senang nk g ke selatan negara ni. Biasala, orang utara bukan naik beca trus sampai melaka.. ngeh2.. papepon, Melaka memang best. Apa yang wat aku teruja.. adalah ni...

Taming Sari.. tarikan terbaru Melaka. Tapi, tu bukan benda pertama yang aku lawat kat sana. Pas makan ngn family, aku pon lintas seberang jalan n g ke Samudera. Ni ha.. pic2 yg sempat aku ambil di MUZIUM SAMUDERA.





dan... tak lupa jugak.. gambar ni.. pelik kan shot2 aku.. xpe.. aku suke.. ngeh2

pas2, aku gerak ke kota Famosa melalui jalan belakang. Ikut tangga sebelah muzium hang li po...

sempat gak.. pagar karat pon jadi mangsa.. cantik tak.. aku suke.. karat tu jelas giler.. cantik2.. okeyh... layan pic A Famosa nih....





turun2... smpat gak masuk Plaza Dataran Pahlawan...

x sempat nak cover habis plaza ni. Luas bebeno... nanti len kali datang lain.. pas2, keluar jumpe lak dgn..

hah.. yang ni best. Aku fikir dua tiga kali gak nak masuk. Tapi, kalau aku masuk, adakah seperti aku masuk ke dalam perangkap JIGSAW, FREDDY mahupun JASON yang sntiasa mencari pemangsa? Paham? Tak? AKu maksudkan, adakah aku akan masuk ke dalam GHOST HOUSE.. kalau setakat pameran, aku ok jer.. luckily it just an exibition... walaupun, bila selak je langsir tu, jumpe rangka yang dikurung dalam sangkar.. terkejut jugak..

Tapi, terfikir jugak, kalau aku masuk, leh aku tgk basic tool ciptaan JIGSAW yang ada dlm filem SAW... maka, selepas main one to som ngan diri sndri, aku pon masuk. Sori yer.. xde gambar.. ngeri aku nak ambik gambar... biar hati je tau betapa ngerinya melihat CAWAT BESI, PEMOTONG TNGAN, MEJA RENGANGAN, IRON MAIDEN n BREAST RIPPER dengan mata kepala sndri... pergh.. seksaan zaman pertengahan yang tak pernah terfikir dek akal..

bayangkan bila ada gambar gergaji membelah manusia melalui celah kangkang yang diikat, gambar kepala dipancung, gambar BREAST RIPPER digunakan.. ... eegh .. uweks.. tapi, itu realiti. Nasib aku bukan orang yg idup zaman tu. ngeri... tapi, aku ni peminat filem thriller dan psiko, x gah rasanya kalau tak harungi pameran ni... best...

papepon, last kali, b4 balik, smpat naik Taming Sari.. maka, layan pic ni..



tu je.. the end...

5 comments:

LORD ZARA 札拉 said...

hehehe~

melaka memang best!!!

Rich said...

aku asyik nak p melaka tapi asyik tergendala jer plan...nanti ader rezeki kiter squad 22 pi sesama heheh

CiK sHaNasHaIDa said...

pic yg besh oh!!

KizZ said...

Salam Kenal..

Jemput2lah datang ke kiz garden
www.kizgarden.blogspot.com

Follow jika berminat eh..

Nice photo!!

4kuD@rKs3mP0i said...

melaka memang terbest...melawat melaka bererti melawat malaysia..ahaha..macam2 ada...menara taming sari tu kalo naik malam lagi best...kilauan lampu bercahya..