Sunday, December 6, 2009

P.O.V: Photoholic On Vacation (Part 1)

Perjalanan aku ke destinasi holiday kali ini, PD... yah, luckily ada wi-fi kat sini, so aku leyh update pos aku hari2.. seperti biasa, pos aku kali ini mempunyai banyak part yang mana akan aku pos sebagai pos bergambar. Bukan bertujuan untuk menceritakan apa yg aku wat, tapi sekadar menceritakan serba sikit tentang apa ada di sini. So, aku namakan pos ni " Photoholic on vacation" atau P.O.V. Bukan ''point of view" tapi "photoholic on vacation"

So, part 1 ni, aku nak cite la perjalanan pertama aku.

Ni ha, barang yg aakan dibawa. Macam pindah rumah kan? Tapi xpe. Sebabkan kami famili yg ramai. So, pelbagai barang dibawa. Yang kotak kaler kuning2 putih tu, hanyalah tumpangan. 2 barang aku dan member aku. Dia mintak aku tinggalkan kat rumah dia otw 2 PD. Aku pon nk tinggalkan periuk nasi aku 4 next sem kat rumah dia.

Perjalanan bermula 5 hb. Bertolak skitar jam 8 pagi. Perjalanan yang biasa. Xde masalah. Ayah aku drive. Then, port pertama kami, Tanjung Malim. Pas g hantar barang kat umah member aku. Beristirehatlah aku di SAHARA INN... hotel murah yg berhampiran.


ni ha hotelnyer... hotel ni antara hotel yg ok la bg sesape yg dtg ke Tanjung Malim. Even bilik yang sempit, tapi, ok
Ni bilik kami menginap. Bilik ni kira besar jugak la.. cukup untuk aku, 3 orang adik aku, mak ayah aku dan nenek aku. Tengok, lanskapnyer di luar cerminnyer...indah kan?


Nak dijadikan cite... ada kedai mamak kat depan hotel ni. Malam tu, aku kuar lewat skit. Famili aku dah kuar awal. So, sampai di mamak, sedang aku mencari parent aku...

Ahah!

Oh tidak!

Apekah!

"Man, Man... come here..!!", panggil Dr Shimah....

Maka, aku pon dengan senyuman pun berjalan lah pergi menuju ke Dr. Alamak, nak dijadikan cite, parent aku lak makan sebelah meja dia.. adeyh. Nasib baik, bukan dia nk komen pape cume dia mintak cite KUCH KUCH HOTA HAI untuk member dia. Maka, dengan senyuman aku pon kata "I LEFT THE CD AT HOME, I'LL GIVE IT 2 U NEXT SEM". hmm.. mungkin dia ingat aku x balik kampung kot.

Xpe. Oleh itu, malam berlalu. Tido berlatar belakangkan dapur kedai mamak yg 'cantik' dan bunyi periuk belanga yang indah. Maka, apa akan jadi... tunggu bahagian kedua.

Tapi, b4 aku tutup pos pertama ni, ni info untuk korang. Best ni.. tulisan heirogliph.. yg mesir 2... x paham.. tapi, saja aku ambik gambar untuk tatapan korang.. so, layan... k... daaa...


P/S: internet di Kondo ini agak slow yer.. pos ini mengambil masa hampir satu hari hanya untuk upload gambar

2 comments:

Rich said...

ader tak Dr gitau result exam kiter? hehe

CikGu_MaN said...

xde la plak. Rilek dulu. Enjoy ur holiday... :-)