Thursday, December 31, 2009

Ingatkan susah giler.. rupenye..

Aku ingtkan susah sgtla ADD DROP... papepon, syukur la coz tuhan telah mudahkan aku untuk settlekan urusan ni. Asalnyer, aku pelik.. kenapa la prosedur add drop dalam portal kesayangan aku tu panjang berjela. Aku pon cuba baca dan paham prosedur supaya nanti bila add drop salah prosedur, takut2 kalau subjek yang di drop itu tak terdrop drop sampai habis sem. Alhamdulillah, aku tak ikut pon prosedur tu. Tapi, add drop aku berjaya.

Add drop aku ambil masa tak sampai satu jam. Hari ni, 31 Disember, aku pon pergi la ke kelas yang aku dah drop tu, just incase nak cek samada nama aku dah terkeluar dari list student untuk kelas bahasa Thai sem ni. Aku pergi kelas around 1.50. Bukan pe, harap2, lect aku masuk dulu. Aku naik2 tengok, kelas di TMNU 18 masih kelam. Ada orang ada hantu, ada ke orang?.. okeyh.. aku pon tunggu jap.. pas2, dengan teragak2 aku mesej tanya lect Thai aku kot2 dia lupa atau aku yang tersilap kelas. Pastu, dia call aku, tapi aku tak jawab. Biasa la, hp aku silent selalu.

Then, aku call dia. Rupanya, penyelaras program Bahasa Moden dah accept add drop aku dan kelas bahasa Thai dibatalkan. Korang tau pesal?

Aku je sesatunye student untuk kelas tu... ahaha... so, disebabkan aku drop, kelas tu habis la. batal untuk sem ni. Papepon, aku cuba try for next sem, insyallah kalau xde kuliah yang clash.

Okeyh, disebabkan kelas dibatalkan, aku siap dengan plan B.. lepak lib... so, aku pon fikir nk update entry ni... hah, sebabkan esok dah 1 jan.. aku cukup bertuah, NUFF bagi aku hadiah.. bukan la hadiah kereta, lori mahupun Air Asia, cuma hari ni.. bila aku cek payment history, diorang dah approve untuk sendkan cek cash out aku pertama.
ni ha.. aku cash out tannggal 9 November. Padan la.. disebabkan aku cash out tengah bulan, so, 30 hari untuk urusan approval dikira bermula 1 dis la.. mau x jadi satu bulan lebeyh untuk aku tunggu... memang 'kismat' aku macam ni kot. Aaaargh.. x sabar nak tunggu cek jadi 'paisa'. Mungkin 'aagey se' week kot.. Sabo2...

Jom aku bawak korang tengok nuff earning aku.... even skit je.. ok le..

ni usaha aku dalam masa 2 bulan..aku x pernah dan x mungkin rasanya nak rasa buffered earning.. tapi xpe. cukupla dapat sikit2 pon.. papepon, jom click2 lagi..

tahun baru dah nak mula.... so, HAPPY NEW YEAR.. SAWADDI PI MAI..

P/S:

VOCAB HINDI
kismat - takdir
paisa - duit
aagey se - seterusnya

VOCAB THAI
Sawaddi pi mai - happy new year

1 comment:

F U N F A B U L O S I T Y said...

bagos toh!good info..nice post.follow my blog back..tq