Sunday, October 18, 2009

Pergi Tak Dijemput, Pulang Tak Dihalau (Bab 1)

BAB 1: KEMANA AKU SEBENARNYA??

Hari sabtu 18hb memang best. ada apa pada hari ini.. jangan risau.. kisah ini akan tersiar di blog ni dari semasa ke semasa. Disebabkan aku baru je sampai pada saat 12.30tghmalam ni.. luckily pak gad yang hensem di depan pintu KHAR ni x wat hal mlm ni... makanya,aku terus membuka lappy yg cantik secomel comelnya ini untuk menekan butang2 yang indah lagi kehitaman yakni keyboard. Ok... apa yang aku tengah merapu di sepanjang perjalanan perkataan ni..?? jangan tertanya-tanya, tapi, korang tanyalah diri yer...

Jawapannya xde pe.. cume.. aku, yang dengan kuasa veto ala Prince Brunei ini (walaupun xde kuasa pape).. telah invite kawan aku, Ken.. untuk menyertai satu rombongan besar-besaran untuk ke rumah terbuka seorang member UM aku... kekok bangat siot.. tapi, at least ada jugak rasa chemistry dgn diorang.... thanks jugak sbb mengalu-alu kedatangan ni coz kami ni.. hehehe.. datang tak dijemput, pulang tak dihalau... orang makan pulut, kami tooolong kacau... hahaha..

papepon, ada some event yang best.. namun, aku akan ceritakan dalam bab seterusnya... kisah aku ke Shah Alam... then bergerak ke Cheras... dan seterusnya ke Precint 8 Putrajaya... then, terus ke masjid besi.. KL sentral... dan kembali ke tanjung malim.. semuanya nanti yer..

sebelum aku akhiri pos permulaan ni.. pape pon, just wnna say a very respectful thanks to all students Kolej 3 Universiti Malaya, terutama my form 6 friends.. Amy Natisha (thank u sbb slalu follow my blog...) and Borhan(pos driver UM tak jadi nak dipos.. jangan risau).. juga nama-nama baru yang aku baru kenal.. Aid, Aiye, Shah, Karim dll.. (sowi.. x lekat nama sume).. a wonderful journey i had... lastly, thanks jugak kat kak Jun, student UPSI DPLI... yang memang banyak mulut dalam train, tapi memang byk beri pengalaman dan tunjuk ajar jugak la.. biasa la.. apa kaitan semua ni?? ok.... kepada kak Jun, memang penglaman tumpang kete kak ngn abg 2 memang akan disimpan dalm otak 4ever.. ok.. tq skali g coz sudi antar kami sampai KHAR.. ok... tunggu Bab 2 k...

Aku tgh fikir byk bende .. nk namakan title ni pe ekh.. tapi, bila aku terkeluar nama "PERGI TAK DIJEMPUT, PULANG TAK DIHALAU.. Shah cakap.. memang sesuai .. blogger. hehehe.. maka, pos ini akan aku namakan dengan tajuk tu.. tidak ada niat ap2 yer.. tiada sebarang spekulasi yer..

gambar2 akan dipos kemudian yer.. sesabo.. takde dalam gambar adalah ken.. soalan.. kenapakah ken tiada dalam gambar?
a) dia ambil gambar ni
b) dia pergi tasik
c) dia ada dalam gambar ini..

jawapannya.. adalah (a). memang bengap kalau jawab (b) and (c).. ahahaha.. ok.. papeon, a trip 2 remember.. ni la antara students UM yang aku pergi join.. dua orang jer yg rapat.. tup tup, join sampai camni.. memang betul la.. PERGI TAK DIJEMPUT, PULANG TAK DIHALAU.. lalala

No comments: