Saturday, October 10, 2009

Lawatan Mengezut ke RTM



bepeluang pergi ke Angkasapuri RTM untuk menyaksikan rakaman siaran langsung ISU SEMASA yang disiarkan setiap Jumaat. Aku sebenarnya pergi ni tanpa apa-apa persediaan. tetibe je.. Hafizudin, sorang kawan aku ni.. aku ketemu di bibir lif dan meng'invite' aku ke majlis ni... lalu aku pon dengan muke happy even asignment kelana siswa perlu dikompail malam ni... call semua member TESL... namun, yang pergi hanyalah AKU .. steph dan anthony... tak kisahlah.. by da way..2 hafizudin, thanks 4 de invitation... len kali.. ajak aku g.. xde hal memang aku join k...


Aku turun sekitar jam 6.. aku ingat, bas dah pergi dah ni.. tetibe.. sape pon tarak. Steph menyusul dan diikuti leh wanie dan imah.. budak BM... then, sesi mengajak makan kenduri mula.. semua pakat main jolok2 kawan2 supaya masing-masing join nak ke RTM.. semua nama itu ini keluar.. masuk list dan dipaksa.. orang yang tengah lepak-lepak dan tak tau menahu yang diorang ni nak dibawak ke RTM pon masuk je dalam bas tanpa banyak soal. Ades... ok2..



ni antara sebahagian yang pergi... dalam ni.. pelbagai kos ada.. ada BM.. TESL dan EKO... oleh tu, semua bergabung menjadi satu... hanya disebabkan keghairahan memuncak melihat sebiji bas bertatah "ANGKASAPURI" di badannya, semua yang pergi berkumpul macam magnet di badan bas lalu membentuk hasil gambar di atas.. gambar diambil oleh PIJUT... farah dan fawez bukan orang yang turut serta yerr... mereka hanya appear sebagai cameo je..
Ni la gelagat dalam bas.. semua excited dan menjadi 'jakun' sebentar.. keadaan kembali normal apabila Tony menghadirkan diri dan bas berjalan menyusuri lembah malam yang penuh dengan traffic... dan kami sampai di RTM jam 8.30 .. (lebeyh kurang). Nak tau pesal.. menurut abang bas.. ada pemberontakan lampu merah berlaku di bangsar.. jalan nak pergi ni penuh dengan kaler merah .. tengok ni..

sampai... dan turun.. ades .. macam cite ape daa.. semua aku cite.. okeyh2.. memule.. makan2.. disebabkan semua kelaparan dan kesejukan.. tempat yang menjadi serangan diorang di RTM adalah tandas... ya.. walaupun banyak nasi goreng di bilik makanan.. huh.. xde dihiraunyer.. tandas yang utama.. lantakan pertama makanan dimulakan PIJUT dan disusuli aku sndri...

dan seterusnya disuli oleh kaum-kaum hawa yang sesungguhnya memenuhi ruang bas dalam perjalanan kami ke sana...

Sebelum program.. kami masuk awal sejam.. katanya live.. tapi tak mula2.. rupanya memang awal sejam.. lalu.. aku yang men'jakun ini mula la snap sana sini.. ambik kamera2 dan gadget2 cute dan tomey di dalam studio nih.. yang malunyer.. entah.. aku cube nak pegang konon kamera ni.. tehn, dengn ringan je kamera tu berubah posisi.. fuh.. nasib la belum on.. semua belum setup.. memag lembut tul camera tu...




pastu.. atas kebenaran dari pihak autoriti.. maka kami melangkah setapak lagi.. menjadi..

ni la gelagat orang-iorang yang memang giler2 nk tunggu masuk tv.. memang keghairahan dan ke'excited'an itu sudah terlabel di dalam minda ni ha.. yeah.. pape pon...


rancangan dimulakan.. macam biasa la.. ada taklimat sikit... then rancangan mula.. cite malam ni.. membncangkan tentang kewajaran media masa baru spt blog dalam arus masa kini.. macam impak nega dan posi bende2 alah ni la.. hoit.. tengah akak tu tanya sape nak tanya soalan (b4 on air).. semua bebudak ni suh aku tanya.. mentang2la aku berblog. bukannyer korang ni.. hish.. xper.. salute tu Steph and sorang g.. tak silap.. namanya wanie...sbb tanya soalan yg bernas. selama satu jam.. dan habis tu.. smua bergambar.. bergambar dengan moderator dan juga ahli panel..

selesai.. makanya.. sebelum pulang.. hayati pic2 lepas geram tahap cinta di RTM ini yer...




gaya puteri -puteri dan raja di tepi kolam...


pose power rangers...kat tengahnyer ketuanyer yer... perasan.. lalalala



gaya tumbuk belacan..

Itula sedikit perkara yang berlaku pada hari ni.. kekadang sesuatu yang tidak kita jangka akan hadir camtu je.. dan semestinya kena pantas membuat keputusan dan bertindak.. pape pon.. seronok jugak memerhati dan menjadi penonton live ni.. sebab.. feel tu lain.. lagipun, aku suke memerhatikan kru buat keje dan camne diorang uruskan bende2 ni..Pulang sekitar jam 12.30.. muka keletihan.. semua happy... berjalan g KL free... makan free... dan enjoy free...

2 comments:

F.Aminurrashidd said...

arghhh.. nak ikkkkooooot.. hahahahah

Rich said...

man hanjengkan muka aku yg tomel!