Friday, August 21, 2009

SIAPA SANGKA KAN...???

"Katakanlah (wahai Muhammad): Nyawa kamu akan diambil oleh malaikat maut yang ditugaskan berbuat demikian ketika habis ajal kamu, kemudian kamu akan dikembalikan kepada Tuhan kamu (untuk menerima balasan)
As Sajadah (11)

Menusuri perjalan pulang aku ke kampung halaman, Perlis Darul Sunnah secara mengejut. Bukan atas niat untuk berbuka puasa bersama keluarga, namun atas naluri hati yang tergerak mahu mengikuti perkembangan atuk (tok wan) aku yng tlh dimasukkan ke CCU akibat "perforated gastric ulser"...

Rabu 19hb

Ptg 2, sbb xde pape nk wat, maka aku gagahkan jugak reading some of Thai words, who knows.. maybe nnt lect aku tanya... mampus aku.. dah baca, baru aku teringat yg ada assignmnt yg perlu dihantar..

ptg tu, aku dpt msj dr famili aku, katanya tok wan aku sudah dibedah.. makanya, i need a day or a few day to visit him.. who knows where death is, isn't it???

aku fikir2, nak balik atau x... tanya pendapat beberapa rakan.. akhirnya aku pilih utk pulang...

malam 2, sekitar pukul 7, aku mula hantar mesej mengganggu Pn Norila (lect Perkmbangan Plajar), berdasarkan no hp yg diberi leh Steph n Noy mmbritau ttg ketidakhadiran aku utk klas hari jumaat..

then, aku hantar mesej utk puan norizan, lect thai aku...

tanpa tunggu reply, aku trus ajak ken, my fren 2 send me up 2 train station.. luckily, there is a seat for me...

mlm 2, disebabkn guruh dan petir yg giler2, system offline... apa yg menarik perhatian aku ialah ni..

SYSTEM OF A DOWN.. ades.. adakah ini tajuk baru kumpulan ini yg dijual di stesen2 ketapi berhampiran?? ades...

beli tiket... terlalu awal.. masih lom kul 9.. maka, hungry loo... makan dulu.. tak sedar plak yg lect aku sudah reply mesej.. ..

then, luckily.. aku leh pulang dgn tenang.. setenang tenangnye...
lagi tenang...

aku pulang ... dgn hanya bawak novel... then, aargh.. selasa ada presntation.. hope smpat analysis Charles by Shirley Jackson.. namun, xkisah.. masih tenang...

Khamis 20hb

Sampai Perlis around 8.30a.m... cukup awal bagi train hari 2... naik teksi buat prtama kali utk sampai rumah... mandi2.. siap2 dan terus ke hospital sekitar jam 12 tghri..

aku jumpe nenek (tok) aku yg menunggu di pintu CCU, bukan masa melawat g masa 2.. masa melawat dipendekkan, spatutnyer 12.30 - 2 ptg ... n 4.30 hingga 7 ptg.. tapi H1N1 punye penangan, masa dipendekkan... kul 1 sampai 2 ptg n kul 5 sampai kul 7 ptg...

menanti di pintu.. mendengar kisah2 sebelum dia dimasukkan ke c2..

Aku melawat sekitar jam 1.30... memberi peluang kpd rakan2 dia utk masuk dulu...

sedikit info ttg 'perforated gastric ulser'

Dalam istilah yg snangnyer.. nurse yg jaga tok wan aku ni, terang lkan yg benda alah ni adalah ulser gastrik yg telah pecah di dalam perut disebabkan oleh dinding perut yg dah lemah dan terhakis.. doktor mengesyaki ambilan ubat yg terlalu banyak menyebabkan perut tidak dpt accept more chemical reaction from the medicine.. when time comes, the stomach began 2 rip off and ... hmm.. fikirkan.... slain 2, one of main factor for dis is smoking.. yeah.. merokok.. namun, aku lom smpt tanya doc lagi ngn lebih lanjut....

skian dulu...

P/S: SLAMAT NYAMBUT RAMADHAN YEER.. KEKAWAN..

4 comments:

Pemadam Baru said...

hope ur granpa will recover soon..

juz kawaii said...

semoge atuk ko cpt sembuh nt..
insyaallah,dgn keberkatan ramadhan, byk2 berdoa..tiada yg mustahil bukan?ganbatte neeh!

zarf_iera said...

kinda serious ke tok wan kamu 2? hope dy cpt smbuh.
my gandpa juz passed away last month.
x smpt pose brsame..=(

hargailah mreka sms mreka msih ade.huhu..

slamat berpose..

CikGu_MaN said...

PB: thanks.. hope so..

JK: tq.. insyaalah..

ZI: hm... ok la stakat ni.. just dr still make him unconscious 2 give way 4 healing process to take action..