Sunday, August 16, 2009

TERIMA KASIH BEBANYAK YEEER

Hari Ahad.. hmm.. hari ni dengan berkat usaha aku, berjaya jugak aku habiskan THE VILLAGE BY THE SEA dlm satu hari.. aku start baca dari kul 9 pagi (lebeyh kurang).. n habis sekitar 9 mlm... fuh.. akhirnya dpt jugak isi2 cite ni skit2... even watak2 2 ada gak yg blur.. sbb aku baca mcm mesin photostat, cepat jee...

Okayh.. hari ni... time kasih ler sbb ada sorang sahabat aku, tlah berikan aku rasa ayam masak merah yg tlah dia masak... hmm... ok la.. hehe.

Aku cume nk reviewkan apa yg aku dapat sepnjng PESTA KONVOKESYEN KE 11 UPSI.. Universiti Suluh Budiman aku yg tercinta...

Aku mengikuti byk jugak program pesta konvo... start dari malam pertama sehingga malam konsert SaffOne.. maaf kepada sesiapa yang ingin mencari pos tentang malam Konsert Konvokesyen malam Sabtu kelmarin, coz aku x g.. sbb ada sebab yg memang x dpt nk dielakkan...

Oleh itu, komen aku ini adalah berdasarkan apa yg aku dpt sepanjang aku mengikuti majlis ini..

Time kasih byk2 yg masuk utk tgk laporan (skali g.. ye ker??) pesta konvo..

Tidak ada niat utk provoke mahupun menidakkan... aku tidak dpt melihat keramaian pesta konvo UPSI seprti pesta konvo universiti lain...

Kelmarin, dalam kesempatan yg amat pnjang... aku smpat berbual2 dgn senior Kelana Siswa aku... ttg Konvokesyen ni... mungkin btul gak cakap dia... pesta konvo ini patut diadakan di luar... mungkin di mana2 yg lebih luas dan mendapat byk perhatian.. mungkin dgn hal ni, akan tiada bantahan dari mana2 pihak...

aku terfikir, mungkinkah mereka menentang kerana ini bumi malim.. bumi pendidik...

bantahan... humm... xde apa aku nk cakap.. sbb aku dah ulas dlm bahagian2 sebelum ni...

sempat jugak aku beli beberapa lai baju.. huhu... hijau je.. then, baju kegemaran.. TRANSFORMERS.. hehe...

gerai2 terlalu tidak bervariasi, ades.. sungguh tidak byk gerai makanan... baju wanita byk ler.. yg lelakinyer, boleyh dibilang....

malam faizal tahir memang gempak, malam jac sederhana, malam forum perdana kureng skit, dan malam saffone pun kureng skit dari segi bilangan penonton...

sebenarnya, aku rasa, tidak byk yg menghargai bakat2 cikgu-cikgi upsi dlm bidang nyanyian. Aku rasa, kalau xde Jac n Faizal Tahir, xde maknenyer diorang nk dtg tgk Pertandingan Nasyid, UPSI Idol.. kan3???

smpat jugak aku bergambar ngn abg saffone... then...

sebenarnya, apa yg aku simpul di sini..

bukan tali, bukan benang mahupun urat..

tapi, sepanjang aku melaporkan, aku rasa inilah sebenarnya senario UPSI.... ya.. melihat dari dekat apa yg berlaku... adalah satu kenangan bg sem ni...

pape pon... dgn kamera SONY DSC nih... akan ada byk lagi laporan2 yg akan aku bloggingkan... huhuhu...

1 comment:

Pemadam Baru said...

lepas ni, penuh la folder gambor ko..
aku nye nih dah penuh sungguh dh nih