Monday, August 31, 2009

SESI JLN2 MENCARI MAKANAN





Hari ni, wat pertama kalinya aku berbuka puasa di rumah... asalnyer aku nk bukak kat luar dengan kuih muih yang dibeli kat bazar... lebih sikit makannyer kalau beli cm2... namun, setelah aku tegaskan kepada rakanku itu...

"xkan tiap kali aku nk g bazar je.... maksudnyer aku akan bukak pose kat rumah..."

beberapa kali aku tegaskan... namun, dia tetap memberi kata2 supaya aku berbuka di rumah je.. x payah join dia... ??? join??? (chip... korek sndri yeeer..!!!)

okeyh2... x payah cite hal 2.. hari ni aku pegi ke bazar.. aku nk cite ttg bazr ... bazar KUO yang menjadi idaman setiap penghuni KHAR mahupun UPSI... (sesungguhnya bazar itulah yang memberi sumber kuih kepada kami selain bazar-bazar lain yang jauh dari kawasan UPSI)


dari KHAR... aku berjalan... berjalan dan terus berjalan... kiri kanan penuh ngn magnet terpanah dek halilintar yang berkuasa 40volt kali 6 juta volt (?????)... semua menghala ke KUO...dan yang baru pulang dari KUO.. mesti membawa plastik yang penuh dengan makanan...


Hah, tegk.. sume yg dah balik ..mesti bawak beg plastik... bagi follower aku yg bukan UPSI student, bangunan kat belakang tu adalah KUO (Kolej Ungku Omar)...

maka... selepas snap.. and snap..

aku pergi...

pergi....
dan


pergi lagi...


dan inilah keadaan di bazar ramadhan KUO

penuh...

.....

...
..
..

.

aku snap snap snap.. then..


huh...

nak ujan... cantik jugak KHAR (Kolej Harun Aminurrashid) dibawah teduhan awan.. huhu..

aku pon... cari n pilih ape yg aku nk makan ni.. almaklumla.. aku ni slalu kuar makan ngn member2, so.. bila dah sorang ni.. kena la lebeyh sikit..

maka, aku pon lepaskan ajat aku utk makan char koey teow... ni pak cik char koey teow tgh masak...


gambar ni... x sengaja pulak aku perasan yang background 2 cantik sangat.. background shaky tapi, pak cik 2 elok je.. cantik.. waktu pon tengah nk ujan.. cuaca mendung... cantik jugak .. xde edit2 k utk gambar char koey teow nih..

tapi sebelum 2, aku de order air jus tembikai .. dari gerai Special Edu.. bukan pe.. sbb ri2 diorang ni asyik ajak2 aku beli.. so, kang kecik ati susah lak.. so, aku pon beli la air tembikai ... sedap.. hehehe...
barisan orang2 kuat gerai Special Edu.. hehehe..

maka..

aku jalan..


jalan..

pulang...

hari ni aku makan ngn house mate... meh aku perkenalkan housemate2 aku.. xpayah byk2.. tunjuk gambar je... hehe

Mus

Zack... yg memang cukup pandai masak... chip.. ko jangan terpikat..


dan ini adalah menu aku.. char kuey teow dengan mini burger bersama air jus tembikai...


luperlak.. ni .. ha... Kaza... yg slalu lepak dan menjadi pak guard x rasmi rumah aku.. dia ni even bukan tido kat rumah ni.. tapi, slalu dtg lepak kat rumah aku.. huhuh

tetibe, Zack.. pelawa aku .. aku ingt buah.. tetibe aku makan.. sedap.. manis..

sape2 orang Kelantan.. tau x ni kuih ape??


aku ingat Laddoo... yg slalu orang India makan 2... sape tau ...??? kuih ape ini..???

ok..

2je

BYE




10 comments:

F.Aminurrashidd said...

Man, malu haku sebona haih.. hahaha.. tang kuih tuh, haku selalu makan kat Kampong.. manis sangat2x.. tapi haku x taw pun namer kuih haper.. ahahahaha~ Taw makan jerr walau pown ianya kueh tradisi Qlate.. heh

CikGu_MaN said...

lowh... cepat.. cepat korek.. housemate aku orang Klate on x tau nape kuih ni.. ko pun x tau.. ape lagi aku yg bukan orang Qlate nih....

Snowwhite Zone said...

lm x jejak ke Tjg Malim...

CikGu_MaN said...

to SnowWhite.. tiada apa sangat di Tanjung Malim nih

Rich said...

laaaa...abe MUS haousemate engko rupanyer....aku baru tau (pot taknak hambik kesah 1st2 hehe)...engko tibai bahasa Thai engko kat dia, nanti dia menjawab lam Spanish...heheh...

CikGu_MaN said...

ahahaha... kang masing2 x paham...
xpe...
aku tibai BI ngn BM je kat dia...

Pemadam Baru said...

wey..nak kenal ngan abang yg pandai msak...xkire2..



hahhahah

CikGu_MaN said...

chip... dah berpunyer daaaa....

Pemadam Baru said...

ala..ade kuota 3 lagik..hahha

CikGu_MaN said...

lowh... ke c2 la plak... ades....