Friday, July 3, 2009

WRAP UP

Sok ptg, aku akan balik ke Tjg Malim. Spttnyer aku balik rini, tapi coz kolej yg aku stay 2 just wat registration ari Ahad jer, terpakse la aku balik esok. Nampaknyer, syurga bujang senang dah abis wat sementara, aku akan langkah ke syurga ilmu plak (syurga cinta lom g.. bila laaa agaknyer .. heheheks..) untuk kali ke 3.. semester yg makin getir, makin notorious dan makin extreme…

Smpat gak jumpe geng2 lama, form 6 dulu… NADIA(skarang di USM), BORHAN(skarang di UM), IKA(di UPSI), n SHAHBANI(study di UUM).. rindu gak bila kenang balik zaman sekolah…

Apa aku wat smasa cuti 2 bulan ni… x banyak… slain lepak dan abiskan duit.. slain tonton movie yg ada lebih 800 .. dan jadi driver mak aku g pasar n bawak atuk aku g klinik.. ada gak perkara2 bersar berlaku spanjang cuti sem ni… meh aku cite satu persatu…

1) KE PENANG, KISAH QUEENSBAY, ADIK AKU.. n TABUNG AJI

Hah, ni aku smpat join family aku g pulau penang, sbb adik aku, yg kembar, skarang dah form6, masuk majlis tilawah TNB pringkat utara (wakil TNB perlis) yg diadakan di Kompleks Tabung Haji, Bayan Lepas. Untungnyer sbb aku x pernah g Haji @ Umrah, dapat rasa tmpt bakal haji@umrah menginap sblm naik flight ke tanah suci. Adik aku menang tmpt ke 2 dalam pertandingan 2 sekaligus melayakkannya tidak mewakili utara ke peringkat kebangsaanyg diadakan di ILSAS, UNITEN, Bangi.

Hotel Kompleks Tabung Haji, Bayan Lepas

Interior bilik yg aku n famili menginap...

Betapa indahnya panorama hotel milik tabung Haji. Memang besar giler. Cukup luas kalau nk wat solat jamaah dalam satu saf. Faciliti lengkap... mmg konsep islam. sbb akan ada azan subuh diperdengarkan melalui speaker dalam stiap bilik. Bilik mmg luas… Dgn panorama lapangan terbang bayan lepas, mmg cukup indah. Melihat kepal terbang turun naik… syahdunyeeer…

Alkisah kat saner, aku diserang tanda2 pelik. Mata aku jadi sukar focus dan pening. Aarrgh (maybe ini tanda rabun??).. xperla.. ni, pic adik aku swaktu perdgrkan bacaannyer…

Smpat jugak rasa apa yg dikatakan sbg nasi dalca.. hah.. ni nasik dalca aku.. yg pakai baju oren 2.. adik bongsu aku. Skarang darjah 4...

Sempat gak aku bertandang ke Queensbay Mall.. tiap kali g Penang, x pernah pon g Queensbay yg bg org penang mmg tip top r.. akhirnyer lepas gak ajat nk bertandang ke sana. Mak ai, beso giler.. x larat den. X tau aku nk beli per, maka, seperti yg aku cite sblm ni, aku bawak balik novel TRANSFORMERS 2.. yg berharga RM19.90. Aku pelik sbnarnyer ngn harga ni… sbb novel Inggeris ni harga dalam RM30 lebih, tetibe harga novel ni dah jadi harga novel mlayu lak.

2) KISAH AKU DAN DATIN NORMALA SHAMSUDIN

Kalau nk diikutkan… aku mmg jatuh muker kat tanah kalau aku fikir perkara ni. Bende ni jadi dalam aku x perasan yg di sebelah aku ni, Datin Normala Shamsudin… Kisahnyer camni..

Dulu, sblm aku g UPSI aku keje kat The Store, so… kat tingkat atas The Store ada tmpt jual cd.. aku g c2 sbb cd movie (dvd pirate) murah.. RM 5 jer. Cite siam pon byk. Aku mmg suke tgk cite thai.. Payah nk cari cite2 cam2… Hari 2 adalah sehari pas Hari Keputeraan Raja Perlis. Sambil 2, aku nk la g jumpe ngn geng2 sana.. sembang2..

Tiba di tmpat cd, aku pilih la cd satu satu.. aku focus dalam memilih. Ada dua orang pompuan (aku x endah pon).. nak memilih cd yg aku tgh pilih. So, dia tunggu.. sbb dia tunggu lama, aku bg la dia peluang pilih dulu. Aku g department len dulu. Waktu aku dok pilih 2, aku pelik.. sume orang pandang aku.. aku wat salah keeer??? Pehal aku ni popular sangat ???Padahal, waktu keje dulu, aku la paling pendiam skali...

Pas dia pilih, aku pilih plak skali g. Pas2, disebabkan Kak Mila 2 tgh layan wanita2 2. Aku cakap kat dia..

“Kak, nnt saya nk test cd ni. Saya p tmpat len dulu”..

Kebetulan, Mak Cik Siti (member department aku) ada di sebelah department cd ni, so sbb lama sgt, aku g sembang ngn dia..Mak Cik Siti ni mengidap breast cancer... smpat aku tanya khabar dia.. sorang yg tabah dan kerja kuat..

Pas wanita2 2 blah, aku pon p la balik kat Kak Mila. Dia test cd aku satu persatu. Sampai aku puas. Tapi, aku tgk, Kak Mila ni macam mengelamun smacam je. Macam layan x layan aku. Tetibe, dia tinggalkan kaunter, g kat sebelah pompuan yg beli cd tadi n mintak bergambar.

Dah dia dtg balik kat kaunter, aku Tanya..

AKU: Sapa 2??

KAK MILA: Laaa..x kenai??

AKU: Sapa???

KAK MILA: Normala Shamsudin

Apa??? Rupenye yg tunggu aku pilih cd td dia??? Oh tidak.. malu x terkata. Dah la ari 2, aku baru balik dari potong rambut, pakaianserba biasa jer. Aargh, kenangan.. xper… muke dial en sgt dr dalam tv.. mmg lain…

3) SAMAN

Saman, ahaha.. first time dalam sejarah. Rujuk pos sblm ni ek

4) KISAH RABUN

Kisah ni bertitik tolak dari kejadian yg jadik di Penang.. aku rasa kepala aku sebelah kanan asyik pening. Mata kanan aku slalu berdenyut. Maka, aku g cek. Kat satu kedai kacamata… resultnyer mengejutkan.. dia kata, mata kiri aku dah teruk sgt, mmg kena pakai spec.. aik, padahal aku punye penglihatan ok jer.. x puas ati ngn jawapan 2, aku g cek kat satu g kedai, maka.. keputusannyer, mata aku ok.. aku cite ttg perihal result aku sblm ni, dia kata, mungkin jadi sbb mata letih kot.

Nak jugak kepastian, aku g jumpe dr mata. Aku kena baca huruf dari besar sampai yg kecik sambil mata seblah ditutup. Mata kanan ok. Bila sampai mata kiri, wat pertama kalinya huruf kecil jadi kabur.. tp, dr cakap mata kanan masih membantu, so x perlu spec lagi…

5) SANTAU

Alksh santau.. xde sape pon kena santau. Tp, swaktu aku bawak atuk aku g jumper bomoh tulang (sbb dia sakit tulang blakang) utk rawatan tradisional, aku smpat tgk perubatan santau.

Mmg pelik pada mata, wanita ni duduk menghadap bomoh.. then, ada daun pisang muda menjadi pemisah antara bomoh dan wanita 2. Bomoh ni letak jarinya yg dililinkan, kat perut dan tarik sampai ke mulut.. then dia tepuk tangannya kat atas daun pisang.. kuar kaca beb… kaca, n bende2 pelik.. halus.. arrgh… bahana santau.. dangerous …

6) REVENGE OF THE FALLEN

Yaaah.. dpt gak tgk… hehe..

P/S: TU JE… BYE..

No comments: