Thursday, July 9, 2009

THAI: KENAPA???

First of all, aku ucap tahniah lor kepada sume kekwan aku yg dpt biasiswa 2... bak kata orang, jadi orang kaya baru daaa...

Huhu.. hari khamis... ape yg korang tau ttg ari khamis ni... meh aku cite.. ari khamis adalah hari yg bermula ngn huruf K dan dihabiskan ngn S...
jadi... ape pekdahnyer bende 2..

Alkisahnyer.. hari ni aku de kelas Short Stories... makanya, ok la... first week ... lom ada khabar berita ttg assignmnt g.. cume diberi arahan membaca short stories jer...

Xde masalah ttg ni.. cume ape yg berlaku ptg ni adalah perkara pertama dalam hidup aku di kampus UPSI ni..

Pukul 12 lebih.. aku sampai rumah... aku selak kertas jadual, ada kelas Bahasa Thai ptg ni. Maka, disebabkan kelas akan mula dalam hampir 2 jam stgh g, aku layan Transformers.. tapi, disebabkan cite 2 terlalu panjang, aku tukar tgk Syurga Cinta.. alkisahnyer... mula di sini..

Aku naik bas kul 2.30... harapan leh r g minum2 dulu. Kelas bahasa thai 2 dahla nun jauh di taman u 28... sampai di kelas dalam 2.59 cam2.. (ikut jam aku).. dgn selamba aku buka pintu bilik kuliah..

apekah yg terjadi..?? tiada seorang kelibat manusia pon.

Adakah aku silap kelas.. x la.. aku cek betul kelas ni. Aku tunggu punye tunggu. Sekor pon tarak mari.. pas2, dalam 15 minit kemudian... sorang wanita dtg... diberinya salam kepadaku.. dan memperkenalkan diri sbg Puan Norizan, lecturer kepada subjeck aku 2...

Korang tau pe yg jadi.. dah xde student... makanya aku sembang kosong jer la ngn dia.. inputnyer sikit jer... sembg2 ttg PPSMI... n ni pendapat dia..

Dia kata, PPSMI 2 ok.. tp, pemansuhan 2 sebenarnye lebih menguntungkan student. Sepatutnyer, kerajaan tekankan subjek Bahasa Inggeris itu sndri. Cikgu2 Bahasa Inggeris 2 sndri harus mencari cara yg lebih fun utk bolehkan plajar blajar bahasa inggeris untuk komunikasi..

Hmm.. smpt gak aku tnya, dari mana dia.. rupenyer Puan Norizan ni just part time kat sini.. so, dia mmg x tau cmne susur galur di sini.. so, arrrgh.. adakah kelas bahasa thai akan dibubarkan atau x??? nantikan jawapannya nnt...

P/S: jawapan teka teki 2 .. huhu.. nnt .. akan diumumkan .

2 comments:

zarf_iera said...

hahahaha...xde owg len ke amek claz 2?
2la...amek bhs thai sape soh.
amek r bhs yg mnrik sket.
bhs jpun ke..arab ke.hahaha

CikGu_MaN said...

eh.. thai menarik pee..
huhu