Saturday, June 20, 2009

REVENGE OF THE FALLEN

Aku x dapat r nk tgk Transformer spt yg aku rancangkan. Namun, apa leh wat, dah nak jadi.. masa aku dok kat umah aku ni gak laaaaaa cite 2 nak tayang…

Tak tahukah Michael Bay yg ianya menyusahkan aku…??? (macamla dia 2 neighbour aku.. hahaha)... Aku mmg fanatik ngn director nih... each film even dia just produced pon aku tgk...

Whatever..

Transformers menjadi satu filem da most da boom film 4 me sampai Nookia 5300 2 pon aku namakan Autobot… ACER Aspire 4920 aku ni pon pernah mendapat sentuhan stiker Transformers. Betapa gilanye aku ngn robot2 ni… tapi xdela sampai kumpul model2 sampai penuh rumah…

But, luckily.. sewaktu aku g ke penang dan jalan2 di Queensbay yg memenatkan.. aaargh.. beso beb Queensbay. X larat den.. namun, ketidak laratan 2 terbalas bila aku jalan2 dan berjumpa dgn POPULAR.. apa itu POPULAR???

Kedai buku laaa…

Aku mmg nk sgt beli novel Inggeris.. tapi mahaaal daaa.. nak baca pon just dalam train jer… tapi, ada something yg wat aku beli novel inggeris pertama aku.. tajuknyeeer…

TRANSFORMERS: REVENGE OF THE FALLEN

Ditulis oleh Alan Dean Foster dari lakonlayar asal filem tersebut… maka, aku rasa satu peluang dapat membaca kisah sequel ni sebelum aku tgk di pawagam.. namun, mmg aku rasa x la rugi baca buku sbb mmg tidak kesampaian nak ke pawagam atas sebab2 tertentu….

Kisah Transformers ke2 ni lebih menjurus kepada Sam.. citenye, lebih kurang camni..

Sam skarang masih ngn Mikaela.. Mikaela ni keje ngn bapak dia kat kedai repair kete.. si Sam lak melanjutkan plajaran ke kolej… Bumblebee masih jadi teman Sam..

Di kolej, Sam ada roommate nama Leo.. Leo ni orang gila computer.. entah camne, waktu kuliah pertama, Sam mula nampak symbol… symbol pelik sampai Leo ni naik pelik..ada sorang Minah ni, nama Alice, cube ngorat si Sam.. tapi, Alice ni ada udang balik mee.. korang g tgk sndri kalau nk tau Alice ni saper…

Optimus Prime n kuncu2 masih di bumi, bagi warning ttg Decepticon yg menyerang.. even ketuanyer, Megatron dah tertanam dalam laut, ada geng baru datang dan idupkan.. tapi ketua geng manusia (sapa nth, lupa nama) x percaya.Kedatangan Autobot masih x diterima penduduk bumi. Maka, Optimus pon carik la Sam, nk mintak tolong. Tp, Sam dah x nak. Dia kata ni bukan perperangan dia…

Dalam satu pergaduhan antara geng Decepticon dan Optimus, Optimus cedera.. maka, mula laaaaa pengembaraan Sam dan Mikaela bersama Leo mencari Simmons dan menyelesaikan misi. Mereka bertiga, dibantu leh Bumblebee dan Twin, akan g cari Jetfire. Jetfire ni bengong skit, nyanyuk pon ada.. nape?? G tgk kk…

Dgn bantuan Jetfire, Bumblebee, Twin, Sam, Mikaela bersama Leo dan Simmons, mengembara ke Timur Tengah.. mencari bahasa Prime yg dilihat Sam… Decepticon, dalam pada masa yg sama, mencari Sam kerana bahasa Prime itu ada something yg berguna bagi Decepticon… Lennox dan Epps, tumpang tolong dari sgi military even ketua diorang xnak bertanggungjawab atas perang alien ni… Megatron kembali dihidupkan… dan dia nak hidupkan The Fallen yg akan beri kuasa Prime utk menakluki dunia..

yang paling best... bila Optimus Prime leh gabung ngn Jetfire.. so... Optimus ada kuasa n leh terbang... The Fallen, Decepticon, Megatron.. perebutan.. hmm... mmg kaw punye cite ni...

Kali ni, macam lebih hardcore skit cite dia sbb geng2 Transformers ni dikaitkan ngn asal usul tulisan manusia dan peradaban kita..hmm.. pelik skit tapi logic dalam skop fiksi…

pape pon, nk tau kisahnyeer.. korang tgk… aku yg baca novelnyer pon dah leh bayang dah kisahnyer dalam filem…

Pape pon... *TRANSFORMERS 2 akan bersambung pada tahun Jun 2012.. dimana sequel ke-3.. menjanjikan finale terhebat utk filem ni... ada rumours kata filem Transformers 3 akan kuar pada Jun 2011.. tp.. menurut sumber.. Michael Bay kata...

"jika Transformers 3 mau direlease pada Jun 2011, saya perlu bersedia dr september ni... x mungkin saya akan lakukan sbb saya perlu rehat.. "... MICHAEL BAY dr WIKIPEDIA...

*WIKIPEDIA.ORG


1 comment:

F.Aminurrashidd said...

ko macam abang Long aku lak... giler kat transformers... hahahaha~