Tuesday, June 16, 2009

ADA APA DALAM KENANGAN???

Pernah x korang alami zaman dimana kita terlalu menyanjung seseorang… x kira la artis kee… sesiapa saja… sehinggakan diorang 2 la yg menjadi seolah2 diri kita.. dan kita mahu mereka dekat dgn kita sbb kita terlalu sanjung dia sehingga naik kering poket sbb lakukan pe saje utk dia…

Pernah x ??? mungkin ada yg pernah kot..

Hmm.. aku pernah skali alami .. kekadang, fikir balik zaman2, hmm.. kemudian pandang balik diri ni yg dah nk jadi cikgu.. huhu.. dah macam train yg nak ke Kuala Lumpur tapi sampai ke Tanjung Malim je..

Pape pon, sume 2 jalan that has been given 2 me by God.. so…

Hah.. xde kaitan pon dgn pe yg aku nk cite…

Aku nk cite something yg maybe I can say that once in a lifetime la kalau utk sesorang yg bakal jadi cikgu ni.. insyaalah.. ada 3 barang yg aku rasa bertuah sgt memilikinya… sbb mungkin bg orang len, ala.. mende kecik jeee… ok.. ape barang 2.. meh aku story kat korang satu persatu….

1) Gambar


Gambar atas sblah kanan 2, Atie AF.. sebelah lagi entah, lupe nama.. tapi mmg pelakon terkenal la.. betapa aku terpaksa memecahkan tembok malu aku utk ambik gambo ni… sanggup tunggu sampai diorang sume wrap up utk ambik gambar ni..

Diorang ni dtg skolah aku wat shooting drama. Aku ingt g tajuk cite 2.. SIAPA AKU DI HATIMU… aku pon jadi extra.. tapi, kecik giler.. pe aku perlu wat, kuar dewan exam.. haram tgk tv muka aku x jelas pon.. cmne aku nk tunjuk aku jadi extra.. xpela. Kenangan 2…

Yg gambar bawah 2, Waheeda… zaman yg aku menjadi fanatic giler ngn dia.. nnt aku cite g….

2) Surat


Surat pe yg spesel sangt… bukan surat cinta ekh.. bukan juga surat tawaran masuk u.. ni adalah surat yg aku terima masa beberapa hari sblum raya… (taun bila aku x ingt)… ingt g.. kisahnyer camni..

Aku mmg giler sgt kat Waheeda ni.. fan no 1 la katakan… gila tahap gaban, mcm aku ni rapat la sgt ngn aku.. padahal, dia kenal aku pon x… siap hantar surat lagi kat dia.. pas2.. dah lama hantar.. satu malam,. Aku ingt g, baru balik dr kangar wak2 2 .. adik aku bg surat ni kat aku.. heppyynyer macam nak kahwin dah oo…. Hehehehe… namun, aku tau surat 2 semua fan dia dpt… sbb dia Photostat jer.. xper.. janji aku satu dr seribu yg dpt…

Beserta surat 2 aku dpt ni…

Poster 7 perhentian


Poster Waheeda Wassini


Dan dah ilang… calendar poket.. kecik je.. sbb 2 dah ilang…

3) Skrip


Menulis skrip mmg cita2 aku.. tapi lama kelamaan aku sedar yg cerita aku xde faktor x .. yg nk wat orang ikut.. ada la aku tulis satu 2, tp terperuk jer dlm laptop.. saper pon aku x tau nk mintak tolong upgrade skit cite 2 supaye jadi boom.. lupekan.. aku fail… mmg aku ada idea tp x reti nak kembangkan… maka, sgalanya turn 2 be dust jeeer.

Speselnyer… ada senior last sem dr UiTM dtg wat aktiviti kat skolah aku wktu form 6… aku kenal kak sorang ni.. sbb dia ni ketua group aku.. diorang ni dr MASCOM.. so, peeergh, pasang angan r nk ke c2.. tup2, ke UPSI..

Skrip yg aku dpt ni, dia bg sbb aku slalu mintak dia skrip wat ilham dan nk tgk format.. tak terpikir lak yang keje tulis skrip ni susah… huhu… lalu, skrip yg dia bagi ni, aku simpan laaaa wat kenangan, n maybe berguna di masa hadapan.. who knows..

Skian..

3 comments:

naqiubex said...

Cikgu ni.. minat betul dengan pelakon waheeda tu..

:: ANAH :: said...

wah~~
siap ade pnyanyi idola ag.he3
xsgke plak=p

CikGu_MaN said...

mengimbau zaman gelap... ahahahaks..

._.

gelap keeer...?

<_>