Monday, May 18, 2009

GURU2 ITU...

Kami guru Malaysia….. berikrar dan berjanji… mendidik dan memimpin.. putra putrid negara kita….amanah yg diberi… kami x persiakan.. apa yg kami janji… tunai tetap kami tunaikan…

(ngn penuh bersemngt keguruannya… bangganya.. insyaalah cikgu akan menjadi cikgu… beberapa tahun lagi…)

(napela entry cikgu semenjak2 ni byk yg telalu ber-feeling.. huhuhu..)

16mei ri2.. mmg hari guru yg pelik sgt dari hari guru len.. (pd cikgu laa…).. sbbnyeeer… pada 2.49ptg… cikgu dapat mesej ni dari Fawez..

Heart Receive

=L=O=V=E

Mind Receive

=W=I=S=D=O=M

Hands Receive

=G=I=F=T=S

And…

Only Special People Receive my

=W=I=S=H

Happy Teacher’s Day..

Msj Hari guru.. (cikgu bangga..sambil bertanya(sambil tersnyum).. adakah aku sudah btl2 cikgu???) ahahahahaks… xperla.. time kasih ler 2 fawez kerana sudi meng-foward-kan mesej ni.. cikgu berasa sungguh terharu... lalu, dgn rasa tidak meng-kedekut-kan diri… cikgu menyebarkan mesej ini kepada beberapa rakan cikgu… sbb cikgu rasa, kekawan cikgu jugak perlu dihargai…

Beberapa ketika kemudian… maka, ini yg cikgu dapat….

AJ kata:

Tq man..hehe..happy teacher’s day jugek

Din kata:

I can appreciate coffee without susu, Nights without lampu, Curry without ayam, Burgers withour keju, but NOT school without GURU. “HEPI TEACHER’S DAY” –mohd ikhwan bujang-

Sal kata:

HAPPY TEACHERS DAY 4 U 2…UKHUWAHFILLAH N UKHUWAHBILINSANJ

Azi kata:

Selamat hari guru…

Fify kata:

Good teacher explains. Better teacher demonstrates. Best teacher motivates. Great teacher inspires. YOU are a Great Teacher!

Syuhada kata:

Dulu die pegang rotan, kita ckp dia garang…bile dia masuk clas lambat, kita kata dia malas..ble die marah2 kite, kita ckp dia melampau..kini, kita adalah dia

..hehe..SLMAT HARI GURU…J

Hehehe.. time kasih ler yg sudi meng-reply.. kepada sume kekawan.. kenalan di UPSI terutama members TESLIAN.. HAPPY TEACHER’S DAY..

Kepada cikgu2 yg byk mginspirasikan diri cikgu sndiri…. Cikgu Zuhana.. thanks 4 teaching me 2 be a man… I still remember your word…

“DIA BARU MENJADI ORANG, TAPI BUKAN MANUSIA…” (lebih kurang daa… x ingt.. dah 4 tahun wei).. fikirkan.. beza manusia dan orang.. dan renungkan…

I’ll bring this word forever in my heart.. n sy akan jadi manusia yg berguna insyaalah… thanks 4 bring me da spirit n now, I on a path to be like you, an English teacher.. insyalah…

Kepada cikgu2 ting6 .. especially cikgu Azizan (sejarah), cikgu Yah(BM), cikgu Mazni(Sejarah), cikgu Shafri(P Am), cikgu Goh(Ekonomi)… n Miss Loo (MUET)…

Cikgu2 ttp di hati… even though I just know all of you for just 1 ½ year… ceeewah. (nangis siot nih nk menulis ni… ahahahaks..)

Okla… skali G.. HAPPY TEACHER’S DAY…

No comments: