Saturday, April 11, 2009

MALAM A.S.M.K (PART 2)


Malam ASMK adalh satu dr xtvt ‘PENGURUSAN KOKO’ yg perlu dijalankan oleh group kami... leganya bila tau dpt wat satu aktiviti kebudayaan (walaupun x la terlalu budaya)...

Meh aku cite, ape masalah aku... n kisah aku dalam skop teknikal.. (walaupun aku sebenarnya AJK Publisiti.. saja gedik nk kontrol Teknikal... dah la gedik nk kawal Teknikal, nk nyanyi g)... AJK Teknikal sebenarnya adalah Sanjay, n Kevin... aku saja gatal nk masuk (memetik kata Yanti....)hehehe

Ada something yg sume org tak tau, n ada sstgh yg tau... meh aku cite...

1. Aku mulenye nk nyanyi lagu ‘SWAY’, pastu ubah ke ‘AYAT2 CINTA’ sebelum akhirnya aku pilih ‘WHAT A WONDERFUL WORLD’

2. Kabel Laptop ke PA system xde... Sanjay bergegas g kedai bli kabel 2, malangnyeeer.. silap.. so, aku terpaksa g semula.. weyh, aku bukan dlm explorace, nk rushing... hehehe

3. Banner 2 spttnyer ada glitter, tapi entah, malas kot nk diwatnyer...

4. Waktu persembahan satu lagu duet, huhu. Tetibe ada bunyi ‘beep’... kuat sngt.. malu aku.. bukan pe.. ada movie aku siap download... hahaha.. bkn virus k...

5. Nak siapkan sume 2, huhu, berjam2.. nk wrap up.. setengah jam pon x sampai

6. Masalah teknikal ni, aduhai, wat aku marah. Mmg aku x marah, tp.. saper yg x berkenaan YM atau msj aku waktu 2 (sbb connection WIFI UPSI ada.. jadi YM aku automatik SIGN IN), mmg kena hentam r (yg x berkaitan le).. sowi...

7. Nyanyian aku, aduh... gagap weyh.. tuhan jer yg tau.. tapi best.. nak lagii...

8. Kesilapan teknikal, malunyer bile aku lupe tukar lagu ke minus one (HATI KAMA).. patutla suara dioarng sedaaaap jer...)hehehe

9. En. Anizan terpaksa tunggu kat luar, sbb masalah PA system.. tapi, Kak Lisa (Instruktor) suruh kami masukkan En Anizan ke dlm dewan.

Hmm.. malam ASMK, mendpat pujian dr En. Anizan... even banyak masalah... sume dpt disettlekan dgn jayanya. Malam ASMK adalah satu prkara yg akan aku ingt.. (selepas kisah BIHUNYA KG KELAWAR)... sem ni.. peluang aku berada di atas pentas menjadi realiti.. (ceewah...)

Malam ASMK, dimulakan dgn perasmian oleh En. Anizan. Hmm.. maybe yg x tau, pada masa majlis protokol, kru teknikal menghadapi masalah. Masalhnyer kecik sgt, kabel Laptop ke PA system x dapat dibekalkan pihak KAB. Mmg kecik masalah 2, tp, mmg kalau xde bende 2, kesannye sgtla besar. Oleh tu, aku yg mengawal system, mintak Fawiz (bos/pengarah) tepon Sanjay. Aku call Sanjay x dpt... Abg KAB 2 cakap suh g beli kat Grand Union, RM12 katanya. Maka bergegas la Sanjay pergi. Dari KAB ke PEKAN, hujan... Sanjay g ngn Wan (menurut Sanjay, driving tahap maksimum 2 beb)...

Pas2, lepas beli barang 2.. alamak, silap. Bukan kabel yg betul. Maka, aku yg bertindak mengawal PA system, meninggalkan tmpt aku dan pergi ikut Sanjay. Bayangkan betapa ganaznya sanjay dngn gaya filem tamilnya. Aku naik cuak... terjerit sana sini. Hehehe

Akhirnya masalah selesai... Dan flow majlis lancar. Syukur sgt sbb even kucar kacir gak sbb masalah LCD x dpt di’settle’kan... majlis tetap fun.

Aku, Sanjay, Kevin n Atul... satu kombinasi baru dalam persembahan... hehehe... perasaaan aku, mule2 mmg dah gabra siot. Pegang mic pon dah mcm x slesa je... tapi, akhirnya aku dpt handle mic 2, n nyanyi ngn feel nyer (ceeewah....) Thanks 2 Din, coz tlg setup lagu utk persembahan aku mlm 2... Malam 2, persembahan kami (Sanjay, Aku, Kevin & Atul)... dimulakan ngn lagu Tamil by Sanjay (Velli Malarae),

pas2 aku plak (What A Wonderful World),

diikuti Kevin (Semampai Sayau)

n finally Atul (Janji).

Sume berjalan lancar, xde cacat cela walaupun xde practice pon...

Komen aku, ttg Zack... fulamak... aku yg kawal PA ni... naik bulu roma beb... hehehe... fantastik, artistik... dia tau handle mic ... tau kawal suara... n x nyusahkan aku utk kawal PA system... good... profesional la 2... even ‘speaker box’ jadi gelaran... (ceewah, mcm juri profesional la plak)...

Yg len, ok jer.. cume aku terpaksa byk berada dekat ngn system utk pastikan suara diorang stabil. Ada yg terlalu kuat dan ada yg terlalu perlahan. Tapi, Atul n Zack... mmg bakat terpendam r.. mmg berbakat... Aku ingt g... ada kawan aku nih, ingt aku luper tutup suara Siti Nurhaliza dlm MTV sbb suara Atul yg nk iras2 Siti... hehehe.. xper.. Diorang ni mmg gempak r... Penyeri majlis r katakan.. fanatik fans mmg banyak...

Ni adalah senarai lagu yg group2 2 hingga 5 bawak...

Group 2 : LAGU JIWA LAGU CINTA (o.a: Mawi & M Nasir) & LAGU RINDU (o.a: Siti Nurhaliza)

Group 3 : HATI KAMA (o.a: Siti Nurhaliza & Noraniza Idris) & LAGU UNTUKMU (o.a: Meet Uncle Hussein)

Group 4 : MUNGKINKAH (o.a: Sheila Abdul) & CINTAKU (o.a: Flop Poppy)

Group 5 : KAU ILHAMKU (o.a: Man Bai) & DAMBAAN PILU (o.a: KHAI)

Maybe ada g kisah yg leh diceritakan dr pandangan kawan2 blogger aku yg berkolaborasi dalam menjayakan Malam ASMK nih.. Fawiz, kuarkan pe yg aku x taw sepanjang pengurusan mlm 2, Sanjay, pengalaman ko... Elly, Yanti... hah, ni la gunanya blogging....pape pon... kenangan ni akan terpahat dalam ingtn... salute 2 fawiz coz berjaya handle dari penubuhan ASMK sampai ke Majlis ni berlangsung...

Bye...

3 comments:

norzyah_zacksabri said...

uiks! ni perli aku ke atau credit btol2?? ekekek..korg x tau yg aku dh rase cam nk tercabut kpale lutut berdidi kt ats pentas tu!!! turun dri pentas,tgn aku dok seram sejuk agi tau!! ape2 pun, tahniah ar kt korg sbb berjate handle program tu ngan baik...normla la tu klu ade masalah...huuhuh

khairul said...

perli pe...
ni betul nih...
aduh..
(sambil menepuk dahi..)

J ayashi said...

only you and me know what happened the other day...i think i rode the bike with my life in my hand..kesian motor senior aku..hehehe...i realy curse the technician because they didnt do their job..oh my God, i juz remember i lum bagi balik barang2..k gtg..