Wednesday, April 29, 2009

DUNIA KITA BEGINI???

Cikgu dah tinggal lagi dua paper untuk selesaikan.... rini pas falsafah ingt nk blah balik umah jap... hantar barang.. tapi, disebabkan kewangan... mmg x jadik balik...

Cikgu ni maybe ‘mulut masin’ r...

Td cikgu cakap kat mak cikgu...

“Xperla, balik nnt mak mai ni la.. duit xckup.. mana la tau kan kalau x balik.. ada mai beli cd”

Tup tup... hah, rezeki datang...

Amiiinnn...

Malam ni... cikgu dah kering idea nk menulis... tp... selepas cikgu tgk cite SYRIANA.... terpikir lak... ttg satu perkara...

Beberapa hari lepas, ada seorang wanita (comel gileeeer)... dalam Tagged... invite cikgu add dia... wanita ni cantik.... beautiful giler.. tp tua dr cikgu.. ahaks... pas cikgu bukak page dia.. masyaalah.. terkejut... penuh ngn gambar separuh bogel...

Maka cikgu bertanya padanya, inikah gambar dia yg sebenar???? Beberapa hari cikgu menanti.. tiada msj balas dari dia.. pas2, persoalan cikgu terjawab sendiri pabila melihat pelakon Anak Pontianak yg sedang bogel.... bersama seorang lelaki... dan beraksi lucah .. (mujurla dia cencored tmpt 2...) huhu... cikgu ingt nk siarkan di sini... tp.. gambar itu terlalu kontroversi...

Mungkin akan ada label2 yg akan melekat di badan cikgu nnt....

Tapi, untuk jadi pengajaran wat kita sume...

Cikgu sempat la ambik gambar yg boleh kata low-sexy jugak untuk ditampal di blog ni...

Bukan utk hiburan... tetapi sbg teladan....

Cikgu x brani kata ini adalah gambar sebenar artis.. kadangkala penafian dibuat mereka.. dan wallahualam, hanya tuhan saja yang tau...

Artis... mmg sume nk kan.. popular... bergaya.. dikenali... apa ada pada cikgu jika dibandingkan dgn artis... kan???

Namun, mereka juga manusia... ada sisi gelap...

Dan...

Ini adalah sisi sisi gelap mereka....

Terpulang pada anda menilai sendiri....

Dunia artis itu...

Indah atau maksiat????

Bukan ingin cikgu berkata sume artis mcm 2... Cuma renungkan, susah atau tidak menjadi artis... penuh dgn segala dosa... hanya untuk menjadikan seseorang manusia lain berguna...

Ada yg dah lalai dan leka... sampai ada tersiar gambar2 yg x senonoh.. seperti ini...

(kalau nk wat dosa pon.... pandai2 ler cover)

Anda semua mengenali mereka...

...

Roslan Aziz....

mamat yg cikgu terlupe r nama dia (korang namakan ler sndri)

zakiah anas....

alamak.. mamat ni (luper nama) siap wat sign FK


.

nilai la sendiri k...

bagaimanakah ... apekah... perlukah???


inikah dunia yg akan anda miliki jika anda mahu menjadi seorang yg terkenal...

sanggup g menonggeng cmni (walaupun mawi x kata pe...) macam si Ikin ni walaupun bertudung...??? anda sanggupkah??? malu wei.... comel dah comel dah... posing la cara len.. huhu

fasha sndha yg sangat digilai mamat2...

cico..

azizah mahzan yg tua z sedar diri... aduuuh...


...

...

...

ok...

cikgu tinggalkan untuk renungan...

fikirkanlah...

9 comments:

im juz being meee ^__^ said...

kesimpulannya:
dunia artis mmg xkan lari daripada bergelumang ngn dosa~
bukannla nk ckp profesion lain x,
tapi sekurang2nya xderla mmg hasil titik peluh tu HARAM cm diorg..

antara ayat xle blah:
"aksi yg saye lakukan mgikut kehendak skrip dan mendalami watak"

haiyoo..
agaknya diorg nki jwb cmtu nt time kne soal cepu emas kat the other world tu~ -___-

CikGu_MaN said...

aku setuju...
pada pandangan aku...
cukuplah jadikan mereka sbg pengajaran....

F.Aminurrashidd said...

aku perasan.. kalo Yantie kasi komen.. mesti details and siyess gilerr.. hahahaha~

Artist ini laa harga ko perlu bayar untuk fofuler.. x nonggeng, x fofuler.. and duet kureng masyuk.. huhu..

Pemadam Baru said...

aku sukung yanti...tu psal aku xmoh jadi artis yanti...itu sume lagho tuh..lalala..

fawez2..apekah la statement ko disitu..


"x nonggeng, x fofuler"


adoyai...xde ayat len ke? hahahaah

CikGu_MaN said...

PEMADAM: pergh... bagusla.. x payah jadi miss word...

FAWEZ: "x nonggeng x fofuler".... hmm... (setuju atau x????)

Pemadam Baru said...

hahaha..siot la..serangan balas yg terus menuju ke otak..lalala

im juz being meee ^__^ said...

to f: ye lor....aku kn seyes org nye..hehe!! time kerjasama xnmpk ker ciri2 keseriusan aku?? ^__^

fifie said...

2 la dunia hiburan.best2 tp yg penting ia akan menghanyutkan sape2 yang iman die nipis tahap limau nipis hahahhakk so lu pk la sdiri :p

CikGu_MaN said...

IJBM: mmg ko seyes...

FIE: setuju....