Monday, January 19, 2009

IPOH - BATU GAJAH : PART 2

TRIVIA;
Ada beberapa part yg maybe kecik, tapi besar maknanya bagi aku... walaupun x sume aku cite kat sini demi menjaga hak individu... inilah yg dpt aku ceritakan...
2 OLI, QELLE, NOY, SAL, WAK n DIN... jgn marah ek... hehehe
42 THE BEST>>><<<


1. Bilik lelaki, bersebelahan dgn bilik kosong yg tidak digunakan lagi... eee... erieeee....
2. Ken jadi pencuri sabun, selepas tempah bilik sementara menunggu train...
3. Sewaktu menunggu bas di hadapan Kellie’s Castle, Wak n Noy bukan main mesra lagi main ‘tarik kemucut
4. Tetibe jer, U ni Man menjadi (uniman), n go man go! Menjadi (mango)... lantak ko la Oli...
5. Qelle sampai nak rebah, sbb x mkn nasi malam semalam...
6. Laptop Din, terjatuh akibat kelemahan absorber bas...
7. Orang lain diam2 jer holding 2 something sbb bas lalui jalan x rata. Si Din, bila lalui jalan x rata, kena bounce cikit, macam kena geletek.. gelaaaak jer...
8. Malam pertama, terpaksa berlapar sbb Medan Kidd tutup...
9. Ken akui minat GT Boyz, ingtkan aku jer yg kenal geng yg dah terkubur ni... dia juga akui minat Melly, New Boyz n dll group indo... Maia (Ratu), mulan jameela, dewa, sheila on 7, adalah sebahagian drpdnya....
10. Mr Brian n Mrs Gina, still contact ngn Olivia, ternyata... x payh nak pergi England untuk berkawan ngn Mat Saleh...
11. Mrs Gena terpesona dgn Wak... tau sebab pe... sbb dia kata, Wak n dia sama... sama2 dtg naik basikal... padahal, kami naik train... hahahaha
12. Noy akui, inilah kali pertama dan terakhir dia naik ketapi, katanya.. boring
13. Semasa dalam train ke ipoh, kami kena seat 7A sampai 8D, tetibe, satu dari seat ni, ada mamat india duduk. Xpe. Pas penebuk tiket datang, cek tiket. Akhirnya, salah mat india 2.. dia silap gerabak... dah dpt tempat duduk... tp, wak g sembang ngn pakcik kat belakang... ramah tul....
14. Oli n Qelle pergi beli baju Indian... kami menunggu di tepi lampu trafik... lama giler...
15. Pertama kalinya... makan roti canai dengan 4 jenis kuah...
16. Din, mengakui nampak something inside bilik arak... lembaga putih katanya...(sumber: Olivia)
17. Sal, membeli paling banyak key-chain dalam sejarah aku menjadi rakannya...
18. Sewaktu di Majestic Hotel, Din mendengar orang ketuk pintu bilik hotel. Setelah dibuka, tiada sesiapa... (sumber: Olivia)
19. Aku, Noy, Sal, n Din merasa pelik ngn pemandu teksi.. siap bagi kerepek g. Takut kena santau, si Din menolak. Pas2, lepas pemandu 2 makan sikit... dia pelawa lagi... n pe lagi... melantak sampai cuci la kerepek 2.. hehehe
20. Din, Ken n Oli tgh lepak kat depan bilik... then, si Noy kuar ngan pakai kain sarung... tau si Din kata per... “ko ni macam mak cik aku (lebih kurang la)...”... hmmm...
21. Kat Batu Gajah, Sal makan nasi goreng, tanpa air... sbbnyer... airnyer dah abis... x prasan katanya. Hmm.. akhirnya, mujur ada sup...
22. Selepas makan pagi, sambil jalan pulang... maybe xde gambar nk diambil, gambar no parking kenderaan pon jadilah...
23. Sewaktu bas dari Batu Gajah berhenti kat Medan Kidd, Olivia seperti dah hilang akal... rambutnye kusut masai... xpe, dia masih waras... syukurrrrr....
24. Noy gayat waktu sampai kat atas puncak Kellie’s, sama ngn aku pon.. hahahaha
25. Tambang dari majestic hotel menaiki teksi ke Kellie’s Castle, Batu Gajah, ialah RM35, namun, tambang bas dari Batu Gajah ke Ipoh hanya RM2.40
26. Sewaktu juara AJL diumumkan, Noy seperti luar biasa keadaannya.. meet uncle hussein menang.. hehehe (sumber: Olivia)
27. Dalam ramai2 kawan2 aku, aku ingt... aku n Wak yg paling awal tido.. rupenye... Qelle, adalah pemenang marathon tido pertama pada malam pertama di Majestic.
28. En Tajuddin, pengurus eksekutif Kellie’s Castle, x benarkan kami ambil gambar... eh, pelik.. mcm la mahal sgt muka dia.
29. Aku n Wak mencari kampung pisang, ingtkan dekat.. maaaak ai... jauh giler.. akhirnye surrender... naik ketapi kat Ipoh jer...
30. Bom air... yg dijatuhkan Noy dlm bilik utama Sir Kellie, wat aku terkejut beruk
31. Kedai yg mempunyai servis terpantas, di depan Bank Islam, selepas simpang ke Pdg Bandaraya..
32. Wak, bergambar dpn Perpustakaan Tun Razak... mcmla libary bukak mlm2...hehehe
33. Pertama kali, balik melalui bandar bernama Pusing (x pernah dgr pon sblm ni)
34. Pada mulanya, aku, Wak, Noy n Sal nk tido kat surau... menanti train... tapi... terpaksa akur sbb sume dah naik ke bilik...
35. Sewaktu aku tolong Oli ambil gambar, aku n Oli nampak sekumpulan kucing sedang wat demonstrasi aman... maybe diorang paham kot ttg isu Palestin skarang ni...
36. Menurut geng2 n aku, memang elok kalau kami semua masuk Explorace, terkejar sini sana.. macam la ada RM sejuta di depan... tapi, best... pengalamannnn.....
37. Wat pertama kalinya, berkomunikasi menggunakan dinding... kejap ketuk2... cakap..
38. Noy tanya waktu Maghrib sedangkan Berita TV3 dah nak abis...
39. Oli fobia lif, al-maklumla... lif lama....
40. Ken, berpura-pura dirasuk Sir Kellie.. giler tul.. kalau jadi betul.. mampus...
41. Wat pertama kalinya diorang pelik ngn aku.. why? Sbb aku cakap lama dalam tepon. G jauh dr diorang lak 2... hehehe
42. Sepanjang aku di Ipoh, baru aku tau bahawa pasar jual barang antik itu namanya Low Kit...
43. Bas ke Batu Gajah, mmg tepat pada masa aku cakap ‘surrender’...
P/S: SRONOK SGT JLN NGN KORANG...

2 comments:

AKU LOSER said...

aku cam nak muntah darah dok bace post ni..
lawak gile..
aku bace pukul 2.13pg nih..
menderita aku menahan gelak..

khairul said...

hmm...
ish3....