Akan Datang!

Saturday, August 30, 2008

KHAR & MALAYSIAN BOOK'S OF RECORDS







Sedar x sedar… dah nak 31 ogos pulak dah…

Ada apa dengan 31 ogos… xde pape pon… hari merdeka je… genapnye 51 tahun kita merdeka… MALAYSIA… I’ve proud of you… especially PERLIS la… politik sana sini, kucar kacir… lantakla… janji perang xde…

Cuma aku skrg ni yg tengah berperang… perang gerila g2… ala black hawk down terhempas ke tanah.. aku menembak sesiapa sja musuh… janji aku menang…

Rini, dah leh cek dah jadual final exam… dan semestinya I’v egot a lot to practice… berperang pakai senjata, tanpa senjata, guna mulut dll….

Kolej Harun Aminurrasyid…

Sejarah baru telah dicipta when the most active amongs other UPSI college ini menghasilkan the largest Malaysian JALUR GEMILANG using tempurung kelapa… sejumlah lebih kurang 32000 tempurung kelapa terpaksa berkata “kenapala aku dijadikan sebagai tempurung”, apabila mereka dicat dan dibaringkan ditengah lapangan KHAR untuk mencatat rekod yg ditulis dlm Malaysian Books Of Records ini…

Kesian si kelapa ek… xpe… korang dah bantu kami wat record… xpe… isi kelapanya entah la diorang watpe…

Hmmm… ternyata orang yg ada pokok kelapa kat tanjung malim nih mendapat pulangan lumayan untuk sejarah kali kedua ini…

Thursday, August 28, 2008

MEMORI.... DAUN PISANG?

video

KG KELAWAR dah jadi kenangan daaaaaahhh...
hmmm.. balik balik ingatkan ok... tapi, kena tegur plak dgn puan kalsum yg 'baik hati tetapi zalim'.

xpe... i2 adalah pengajaran utk sume...

nih, hah... komen tgk... ada gaya2 mawi utagha x... hehehe..

aku nih jadi gila tahap GABAN bile g kg orang je... kalau kg aku x brani aku... Memori, oh memori...

Wednesday, August 27, 2008

UPSI: EPISOD SEEKERS

Ape yg korang nampak kat sebelah ini adlh gmbr salah sorang leturer aku yg anggun lagi jelita. Puan Kalsum Umar… pensyarah Pembangunan Sahsiah aku yg katanya “baik hati tetapi zalim”…. Hmmm… benar jugak katanye, aku digelarnya Mawi Utagha…. Ish ish ish… hmmm… terima je… dikatanya aku SUKSIS n PALAPES… bukanla… aku nih PELAPIS yg akan SUKSES…. Hohoho… sesungguhye… mmg benar kata Puan Kalsum, Mawi yg tiru aku, bukan aku tiru dia…. Aduh ….. Saaaaalihaaaaaa….. (bukan Saliha mmbr aku da… lagu Mawi, bukan nak wat skandal ek)

Pegi bilik dia, hmmm.. kena ceramah… xpe.. at least aku bleh betulkan diri aku… puan ceramah and gtau ttg kesalahan kami waktu kat kg kelawar… xpe.. kerana berkumpulan… kita sume bertanggungjawab… yg pasti, learning from the mistake is the biggest teacher of all. We are not perfect rite…

Dari asalnye dileteri a.k.a memberi nasihat, keadaan ber’GABAN’ bertukar menjadi ceria kerana hadirnya aku MAWI UTAGHA (utk puan je ek… orang len jgn memandai pgl gune nama 2, sekeh kang), KEVIN COSTNER, NURUDDIN AL RANIRI n beberapa nama popular len… Hmmm… x kisah, fun gak…

Pas2, hujan yg renyai2 dan guruh yg sarat mengeluarkan kentut bercahayanya dilangiit menyebabkan topic berubah… seperti ALL SPARK yg boleh menukarkanHP NOKIA menjadi PENEMBAK BERBAHAYA… Keluarla cerita2 seram… yg menaikkan segala macam jenis bulu di setiap badan yg mendengrnye….

UPSI, mmg haunted… mmgla, dr 1922… mcm2la cite kuar… cita aku yg menyebabkan aku bleh masuk seekers 2 pun masuk sekali dan terbentuklah sebuah forum seram di dalam bilik ppuan kalsum yg penuh dengan budak2 TESL….

UPSI, pernah jadi kes suicide kat cini. Menurut org yg telah menceritakan kepada aku… hal ni biase terjadi… dan ramai tidak dapat menceritakan lagi kejadian itu sedalam-dalamnye hingga sampai ke akar di tengah bumi… oleh itu aku nih terpaksela menjadi perisik team seekers secara tak rasmi untuk menjejaki kisah disebalik UPSI….

Menurut orang ramai, Tadahan Utara menyimpan seribu kenangan silam yg seram lagi menyeramkan orang yg merasakan seram itu adalah keseraman yg sering menyeramkan seseorang yg seram. Selain itu, HEP, and fakulti Bahasa jugak menyimpan kisah haunted yg menghauntedkan haunter2 yg sudah haunted….

Dulu, seorang lecturer di sini, budak2 TESL kenal la… (nama dirahsiakan) sbb dia ni baik hati tapi kejam… menceritaakan yg semasa UPSI masih lagi menjadi IPSI… (ish, dulu pun ada ALL SPARK ek)…. Kakak kepada lect ini pernah diganggu oleh makhluk halus di sini… menurut katanye, seorang budak kecil yg hitam sering mengganggu sewaktu sedang tidur… hmmm… kena siasat nih….

Namun, siasatan terpaksa dihentikan kerana aku, sbg penyiasat yg diarah utk mengkaji dan menyiasat kes ini untuk thesis PhD aku, terpaksa bergelut untuk siapkan ‘READING PORTFOLIO’….

Mcm2, kesimpulannye… entity mmg wujud… ala, diorang nih mkhluk thn gak and keje diorang utk ganggu kita… sape suruh ko kacau laluan diorang… dah tempat diorang… so, besyaba le….

Makhluk nih, jgn dilayan… kalau korang layan…. Lagi la dia melayan korang yg layan diriye….hmmm… best gak guna ayat2 ulang ni…

Tadi, kuar jugak cite si mmbr aku yg sorang nih, aku kenalkan dia sbg S(nama dirahsiakan sbb takut kena penumbuk bercouple sbb budak nih mmg reti bergasak)….. citenye, kisah kat Tadahan Utara, entah mlm bila pun aku x ingat… hmmm… bleh wat filem “gong cang” nih… Si S nih telah diganggu oleh entity… katanya, begnya ditarik dan aku melihat bukti itu after she show it to me…. Takut gak. Ketika menceritakan kisah itu di bilik lecturer Pembangunan Sahsiah… cuaca spt ingin menjadi juruteknikal audio… wa, best… mcm tgk filem horror dlm panggung… siap ada ketukan ppintu g yg menggangu aliran cerita….

Back 2 da story, dia nih katanya diganggu oleh makhluk yg sama mengganggu kakak kepada lect aku tu… nth btl @ x…. I still believe it’s true… aku pun nyaris kene dah ritu kat kg kelawar…. Nasib x pengsan….

Si S nampaknya nampak kucing yg standing still melihat ke arah sesuatu, n maybe the cat saw something invisible to human… and I know it’s an entity… kucing nih haiwan beb… and cat can’t talk… so, mmg sume makhluk yg x bleh bercakap nampak dunia itu…. So, it’s normal…. Cuma bagi kita, abnormal beb….

UPSI nih, dah diwartakan jadi tempat bersejarah… so, mmgla… dari IPSI, TADAHAN SELATAN, PUSAT ICT, dan SULUH BUDIMAN… mmg the most haunted place in this university…. Betul atau x…? aku x pernah merasakan hal nih… tapi, aku still believe what happen is just a matter of reaction… the reaction of these entity to our world… hmmm… mcm pengkaji paranormal plak….

Sunday, August 17, 2008

KENANGAN KG. KELAWAR 2

hah, ni bhgian 2... gmbr hari kedua nnt ek... tungguuuuuu...... xde kat aku lagi....







KENANGAN KG. KELAWAR









nilah gambr2 yg dpt aku letak... sbg kenangan xtvt di KG KELAWAR


setiap download dicaj RM 0.10

xdela.. free je... tapi, kalau nak byar pun xpe... hehehe


AKU, BLOG, INTERNET & KAMPUNGKU

Ish, sejak aku start creating my blog, aku sendiri dah jadi addicted to my own blog... hehehe... sape g kalau aku yg slalu menulis karya emas aku di sini yg ingin melihat karya ku sendiri... ha, baru kejap tadi, tensen betul ngan UPSI KHAR punye wyerless... pehal la diorang ni.... napela xde wat baru... korang tau x, diriku.... ah.... kekadang tersiksa menanggung penantian untuk connected 2 da internet.

tapi, xpe. aku ni kalau tringin sesuatu, aku wat sampai bleh. so, terpaksa la g library. orang g library cari buku, aku g library cari internet... hehehehe... pe la aku ni.... xpe... janji hidup di upsi best... internet x pyh byr bulan bulan..... so, aku bleh download memacam... kalau kat rumah ni... aku dah kena lempang ni ngan parent aku... bil berjuta-juta ringgit oooooo......

ckap bab rumah ni, sok... aku dah nak balik... ku merindu mu wahai bilik tidurku... hehehe. segala library dvd ku... entah berdebu dah kot... kecian.... tapi entahla transport cmne... k ah... chow

KISAHKU.... UPSI, KHAR & KG KELAWAR

I’m free…. Hahahahahaha… aku….. sesungguhnya bebas itu bahaya… betul… yes, tapi bebas itulah yg all teenagers want rite… aku pun cam2 gak… tapi, pernahkah kita bebas? Hah, piker beb… aku rase x…. yes, we are here, studying… and we’re free from our family… tapi, aku ingat university still like school. Still heva rule 2 follow…. Dan kesimpulannya, kita tak bebas….

But, I hate rules…. Rules buatkan kita x bebas… x bebas seperti burung yang beterbangan di awan… tapi, aku rasa, rules inilah yg akan buat aku suatu hari nanti bebas seperti burung selepas aku menggenggam segulung ijazah… aku impikan kenangan itu sampai ke mataku…. Sampai ke lubuk haiku sebagai kenangan terindah… tapi, entah… TESL bukannya senang… wow, aku respect myself sbb aku beranikan diri memasuki penjara ini sebagai TESLIAN amongs other 22 friends of mine… I hope, one day I will make my family proud. Insyaallaaaaaaaaaaah…..

Wow, hidup sebagai seorang pelajar u, best sangat… 29jun… hah, that day I entered KHAR… my home here… ok gak… comfort lagi dari KOLEJ KEDIAMAN BUKIT KACHI… tapi, bukan 2 yg penting… yg pentingnya, how 2 catch up da ilmu here… it not same as the school… kalau kat skolah, pagi g skolah, ptg balik rehat, malam… kalau ada keje skolah wat keje skolah… sini, everyday, 24hours adalah skolah… pandai2 agihkan.. pandai2 uruskan…

Aku ni, baru create blog ni… aku minat giler ngan Transformers… hehehe…. So, kalau rajin, bacala trivia kat bawah… tgh tunggu ni TRANSFORMERS 2: RISE OF THE FALLEN taun depan…

Letih giler rini, balik dari projek UPSI: KOMUNITI DAN SAHSIAH kat Kg Kelawar.. Kg. Kelawar ni…wow, culture diorang mmg lain.. it’s reallly2 a kampong… aku jadi anak angkat 4 3 days n 2 nite… ah… first time di division of domestic, wa… keje banyak sangat… padan muka.. sape suruh ambik bhgn 2… hmm.. aku mmg minat bhgn 2…

Hah, poco-poco, the thing that I like most… balenggang patah patah, ngana pe goyang picha picha, ngana pe bodi, poco poco… sebenonye aku hafal lagu ni… tapi, step nye, 4 je yg aku reti… hohoho… xpe… oh oh che…. Lagu thai 2… best giler… bukan jadi peserta but as a conductor…. My 1st experience…

Hmm… budak budak… best… sporting…. Tapi aku ni x la reti nak melayan karenah budak2 ni….. hehehe… aku tgk relation between them and us born very fast… sampai ada yang nangis x mau berpisah…

Kat sane, aku berpeluang keluar dari diri aku… aku jadi giler2…. Hah, something that I want… dreams become true… karaoke la, aerobik la, menarila, sume keje yg aku hanya berani bercakap dulu, tapi x brani nak wat, sume aku lakukan… wa, da best think is, memori daun pisang…. Kenangan 2 menari n menyanyi di majlis orang kahwin… Sedap gak sore aku… hehehe… and I think, this is the path 4 me to become more active… dan jadi giler2…. Tapi, aku pikir, napela wak2 aku nyanyi je, masalah mic.. mic 2 mcm x suke je sora aku…. Xpe… yg penting aku happy…

Wa, banyak aku dapat gambar2 kandid yg mmg cantik.. guna kamera si member aku yg sorang ni… sampai aku pun tingin nak ambik seketul kamera 2 kat kedai pas dpt PTPTN nnt…

Ah, xtau la pe aku nak cite g, tapi, KG KELAWAR kalau lepas pkl 10 mmg seraaaaammmm….pengalaman aku jln sorang2 balik dari rumah family angkat kawan aku, 2 la pengalaman paling menaikkan bulu segala bulu aku… hohohoho… pdn la.. sape suruh jln sorang2… hmmmm…. Kisahnya… aku balik pukul 11.30 dari rumah family angkat aku… wat editing… pastu, nak cross ikut SKOLAH DATUK NAN KAYA pagar dah kunci… so, tepaksela ikut jalan tepi sungai… hanya tuhan je yg tau betapa aku ini perkasa untuk masuk seekers musim ke 78… giler punye keje… sorang2 jalan dalam gelap… nasibla xde benda ikut….

Tapi, adela aku dgr ttg parent angkat yg x ok… lyn kurang baik kat mmbr2 aku… ah, lupakan… benda dah berlalu dan jadikannya kenangan… pahit ke… manis ke…. Ia tetap kenangan… kekadang yang pahit akan manis…. Dan x semstinya yg manis akan kekal manis….

Tapi, dah balik ni… emm…. Dah xde meeting dah… xde keje yg berat lagi…. But maybe 4 a few days or week only… but, aku rasa lega dpt habiskan xtvt ni bersama rakan2…. Friendship is everything there….

Sebenarnya, kesungguhan itu yg wat kita lakukan apa saja… keinginan saja x mencipta kejayaan… kerjasama, very important… kasih dan ikatan kg kelawar dgn group UPSI: KOMUNITI DAN SAHSIAH adalah sejambak renungan wat kita sume agar lebih professional dalam mengendalikan tugas seperti ini di masa hadapan… hah, len kali dengar kata En. Lamin, pilih je Kg. Kelawar kalau nak wat xtvt… For STEPH, DIN, KEN, SANJAY, LIN, JESINTA, KELVIN, TONY, AZLINA (our chief), OLIVIA, QELLE, SAL, SHARON, FIFY, ELYANA, FARAH, YANTI, ANNE…. We as a team…. We’ve done it very well… CONGRATULATION!!!!!

Even benda ni keje yg amat kalut… kita berjaya siapkan dalam masa yg ditetapkan… PEACE…..