Sunday, August 17, 2008

KISAHKU.... UPSI, KHAR & KG KELAWAR

I’m free…. Hahahahahaha… aku….. sesungguhnya bebas itu bahaya… betul… yes, tapi bebas itulah yg all teenagers want rite… aku pun cam2 gak… tapi, pernahkah kita bebas? Hah, piker beb… aku rase x…. yes, we are here, studying… and we’re free from our family… tapi, aku ingat university still like school. Still heva rule 2 follow…. Dan kesimpulannya, kita tak bebas….

But, I hate rules…. Rules buatkan kita x bebas… x bebas seperti burung yang beterbangan di awan… tapi, aku rasa, rules inilah yg akan buat aku suatu hari nanti bebas seperti burung selepas aku menggenggam segulung ijazah… aku impikan kenangan itu sampai ke mataku…. Sampai ke lubuk haiku sebagai kenangan terindah… tapi, entah… TESL bukannya senang… wow, aku respect myself sbb aku beranikan diri memasuki penjara ini sebagai TESLIAN amongs other 22 friends of mine… I hope, one day I will make my family proud. Insyaallaaaaaaaaaaah…..

Wow, hidup sebagai seorang pelajar u, best sangat… 29jun… hah, that day I entered KHAR… my home here… ok gak… comfort lagi dari KOLEJ KEDIAMAN BUKIT KACHI… tapi, bukan 2 yg penting… yg pentingnya, how 2 catch up da ilmu here… it not same as the school… kalau kat skolah, pagi g skolah, ptg balik rehat, malam… kalau ada keje skolah wat keje skolah… sini, everyday, 24hours adalah skolah… pandai2 agihkan.. pandai2 uruskan…

Aku ni, baru create blog ni… aku minat giler ngan Transformers… hehehe…. So, kalau rajin, bacala trivia kat bawah… tgh tunggu ni TRANSFORMERS 2: RISE OF THE FALLEN taun depan…

Letih giler rini, balik dari projek UPSI: KOMUNITI DAN SAHSIAH kat Kg Kelawar.. Kg. Kelawar ni…wow, culture diorang mmg lain.. it’s reallly2 a kampong… aku jadi anak angkat 4 3 days n 2 nite… ah… first time di division of domestic, wa… keje banyak sangat… padan muka.. sape suruh ambik bhgn 2… hmm.. aku mmg minat bhgn 2…

Hah, poco-poco, the thing that I like most… balenggang patah patah, ngana pe goyang picha picha, ngana pe bodi, poco poco… sebenonye aku hafal lagu ni… tapi, step nye, 4 je yg aku reti… hohoho… xpe… oh oh che…. Lagu thai 2… best giler… bukan jadi peserta but as a conductor…. My 1st experience…

Hmm… budak budak… best… sporting…. Tapi aku ni x la reti nak melayan karenah budak2 ni….. hehehe… aku tgk relation between them and us born very fast… sampai ada yang nangis x mau berpisah…

Kat sane, aku berpeluang keluar dari diri aku… aku jadi giler2…. Hah, something that I want… dreams become true… karaoke la, aerobik la, menarila, sume keje yg aku hanya berani bercakap dulu, tapi x brani nak wat, sume aku lakukan… wa, da best think is, memori daun pisang…. Kenangan 2 menari n menyanyi di majlis orang kahwin… Sedap gak sore aku… hehehe… and I think, this is the path 4 me to become more active… dan jadi giler2…. Tapi, aku pikir, napela wak2 aku nyanyi je, masalah mic.. mic 2 mcm x suke je sora aku…. Xpe… yg penting aku happy…

Wa, banyak aku dapat gambar2 kandid yg mmg cantik.. guna kamera si member aku yg sorang ni… sampai aku pun tingin nak ambik seketul kamera 2 kat kedai pas dpt PTPTN nnt…

Ah, xtau la pe aku nak cite g, tapi, KG KELAWAR kalau lepas pkl 10 mmg seraaaaammmm….pengalaman aku jln sorang2 balik dari rumah family angkat kawan aku, 2 la pengalaman paling menaikkan bulu segala bulu aku… hohohoho… pdn la.. sape suruh jln sorang2… hmmmm…. Kisahnya… aku balik pukul 11.30 dari rumah family angkat aku… wat editing… pastu, nak cross ikut SKOLAH DATUK NAN KAYA pagar dah kunci… so, tepaksela ikut jalan tepi sungai… hanya tuhan je yg tau betapa aku ini perkasa untuk masuk seekers musim ke 78… giler punye keje… sorang2 jalan dalam gelap… nasibla xde benda ikut….

Tapi, adela aku dgr ttg parent angkat yg x ok… lyn kurang baik kat mmbr2 aku… ah, lupakan… benda dah berlalu dan jadikannya kenangan… pahit ke… manis ke…. Ia tetap kenangan… kekadang yang pahit akan manis…. Dan x semstinya yg manis akan kekal manis….

Tapi, dah balik ni… emm…. Dah xde meeting dah… xde keje yg berat lagi…. But maybe 4 a few days or week only… but, aku rasa lega dpt habiskan xtvt ni bersama rakan2…. Friendship is everything there….

Sebenarnya, kesungguhan itu yg wat kita lakukan apa saja… keinginan saja x mencipta kejayaan… kerjasama, very important… kasih dan ikatan kg kelawar dgn group UPSI: KOMUNITI DAN SAHSIAH adalah sejambak renungan wat kita sume agar lebih professional dalam mengendalikan tugas seperti ini di masa hadapan… hah, len kali dengar kata En. Lamin, pilih je Kg. Kelawar kalau nak wat xtvt… For STEPH, DIN, KEN, SANJAY, LIN, JESINTA, KELVIN, TONY, AZLINA (our chief), OLIVIA, QELLE, SAL, SHARON, FIFY, ELYANA, FARAH, YANTI, ANNE…. We as a team…. We’ve done it very well… CONGRATULATION!!!!!

Even benda ni keje yg amat kalut… kita berjaya siapkan dalam masa yg ditetapkan… PEACE…..

1 comment:

AJ said...

hehehe... bermula la episod ko sbg bloggers yg amatur, same cam aku..hehehe